Homepage  / Cinema / Vedete străine

Motivul pentru care Liam Neeson a refuzat rolul lui Bond. „Chiar mi-a dat un ultimatum legat de James Bond”

Motivul pentru care Liam Neeson a refuzat rolul lui Bond. „Chiar mi-a dat un ultimatum legat de James Bond”
12

de Andreea Hentea,

Liam Neeson a avut ocazia să joace rolul lui James Bond, dar a refuzat oferta fiindcă viitoarea soție, Natasha Richardson, i-a dat un ultimatum: „Dacă îl joci pe 007, nu ne mai căsătorim!”, scrie variety.com.

Liam Neeson (70 de ani) a dezvăluit într-un interviu recent acordat revistei Rolling Stone că Barbara Broccoli, faimoasa producătoare a francizei James Bond, l-a contactat de mai multe ori în anii ʼ90 pentru a-l întreba dacă este interesat să preia rolul agentului 007.

Actorul fusese proaspăt nominalizat la Oscar pentru cel mai bun actor datorită extraordinarului rol din „Lista lui Schindler” (1993). De ce ar fi refuzat unul dintre cele mai emblematice roluri de acțiune din istoria filmului? Cauza a fost actrița Natasha Richardson, cu care Liam Neeson s-a însurat în vara anului 1994.

Cine n-ar fi vrut rolul?

„Îi cunosc pe cei din familia Broccoli (Barbara Broccoli a preluat celebra franciză Bond de la tatăl său, faimosul producător Albert R. Broccoli, care a creat seria Bond și astfel a devenit celebru – n.r.). S-au uitat la o mulțime de actori”, a spus Liam Neeson. „Tocmai apăruse «Lista lui Schindler» și Barbara (Broccoli – n.r.) m-a sunat de câteva ori, ca să mă întrebe dacă sunt interesat de rol. I-am răspuns: «Da, aș fi interesat». Și apoi, minunata mea soție, Dumnezeu să-i odihnească sufletul (Natasha Richardson a murit în 2009, în urma unui accident la schi – n.r.), mi-a spus, în timp ce filmam «Nell», în Carolina: «Liam, vreau să-ți spun ceva: dacă îl joci pe James Bond, nu ne mai căsătorim»”.

Dragostea lui Liam Neeson pentru Natasha Richardson a depășit dorința lui de a-l juca pe James Bond, așa că o întâlnire serioasă cu Barbara Broccoli nu a mai avut niciodată loc. Neeson s-a mulțumit să-și tachineze soția „mergând pe la spatele ei, apropiindu-mi degetele ca și cum aș ține o armă și fredonând tema din James Bond”, după cum el însuși a povestit. „M-a amuzat să fac glumițele alea!”, a mai spus celebrul actor.

Actorul s-a supus

„Chiar mi-a dat un ultimatum legat de James Bond”, a adăugat Neeson. „Și a vorbit serios! Până la urmă, e vorba despre toate acele fete superbe, exotice, care se perindă prin patul lui Bond. Sunt sigur că o mare parte din hotărârea ei a pornit de la asta!”.

Totuși, actorul a avut șansa să joace în filme de acțiune, o dată cu franciza „Taken”. Liam Neeson a încercat inclusiv mega-francize SF, precum „Războiul Stelelor”. El a jucat rolul lui Qui-Gon Jinn în „Star Wars Episodul I – Amenințarea fantomei” (1999) și în „Star Wars: Războiul clonelor” (2008), apoi a fost vocea personajului în diverse producții animate ale francizei, dar în prezent acesta nu este genul de univers în care și-ar dori să revină. Întrebat recent dacă se va întoarce la franciza „Războiul Stelelor”, el a declarat că în nici un caz nu o va face. „Există atât de multe spin-off-uri la «Războiul Stelelor», ceea ce a diluat povestea și a îndepărtat misterul și vraja într-un fel bizar”, a explicat el.

A jucat însă un celebru detectiv: Philip Marlowe

Cea mai recentă producție în care a jucat Liam Neeson este filmul „Marlowe” (2022), un clasic al genului polițist, lansat în toamna trecută în mai multe țări. Liam Neeson joacă rolul imperturbabilului detectiv Philip Marlowe, făcut celebru de seria literară a lui Raymond Chandler, începând cu faimosul său roman „Somnul de veci”, publicat în 1939. Povestea regizată de Neil Jordan este plasată la Los Angeles, în 1939, iar din distribuție mai fac parte Diane Kruger, Jessica Lange, Alan Cumming, Danny Huston, Daniela Melchior și Colm Meaney.

Première de „Marlowe” au 70ème Festival du Film de Saint-SébastienIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 12
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton