Homepage  / Vedete / Vedete străine

Motivul pentru care prințul Harry a revenit în Marea Britanie. De ce este ducele de Sussex acuzat de ipocrizie

Motivul pentru care prințul Harry a revenit în Marea Britanie. De ce este ducele de Sussex acuzat de ipocrizie
9

de Andra Stana,

Prinţul Harry s-a întors în Marea Britanie, cu doar câteva săptămâni înainte de încoronarea tatălui său, regele Charles al III-lea. Iată care este motivul pentru care ducele de Sussex a plecat de lângă Meghan Markle și cei doi copii ai lor.

Prințul Harry s-a întors în Marea Britanie, dar nu pentru o reuniune de familie

Prințul Harry este una dintre persoanele publice care susțin că Associated Newspaper, compania care publică tabloidul Daily Mail, le-a violat intimitatea. Mai precis, mai multe celebrități spun că aceasta a angajat detectivi particulari și a plasat dispozitive de ascultare în casele și mașinile lor.

Atât Prințul Harry, cât și Elton John au fost prezenți luni în instanță. Au început audierile în cadrul procesului intentat companiei care publică tabloidul Daily Mail, Associated Newspaper (ANL).

Motivul pentru care prințul Harry a revenit în Marea Britanie. De ce este ducele de Sussex acuzat de ipocrizieIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 9

În deja celebrul proces, care a fost intentat anul trecut, este susținut faptul că Associated Newspapers e direct responsabilă de „încălcărea gravă a vieții private” în eforturile sale de a obține informații murdare despre celebrități. Printre acuzații se numără amplasarea de dispozitive de ascultare în casele și mașinile victimelor, ascultarea convorbirilor telefonice și mituirea poliției pentru obținerea de informații, scrie CNN.

Acesta este doar unul dintre cele trei procese pe care Harry le-a intentat împotriva editorilor de ziare din Marea Britanie.

Până acum, Associated Newspapers a negat cu tărie acuzațiile aduse împotriva sa. Când a fost intentat procesul, editorul a calificat afirmațiile drept „calomnii absurde”. Mai mult, a declarat că le-a „respins în mod categoric și fără echivoc”.

De ce a vrut Harry să fie prezent în sala de judecată

Un purtător de cuvânt al prințului Harry a declarat pentru Reuters că ducele de Sussex și-a dorit să fie prezent în sala de judecată. Prințul a vrut astfel să-și arate sprijinul public pentru acest caz. Cu alte cuvinte, el a participat pentru a atrage atenția asupra cazului.

Nu este surprinzător faptul că Prințul Harry ar vrea să se folosească de celebritatea sa pentru a atrage atenția asupra procesului. El critică, de ani de zile, presa tabloidă. De asemenea, ducele de Sussex a vorbit deschis despre cum i-a fost afectată familia după apariția unor materiale calomnioase.

După cum a declarat luni avocatul din proces, Harry crede că „acțiunile ilegale ale Associated reprezintă o trădare majoră, având în vedere promisiunile făcute de mass-media de a-și îmbunătăți comportamentul după moartea tragică și prematură a mamei sale, prințesa Diana, în 1997”.

Prințul Harry, acuzat de ipocrizie

După revenirea sa în Marea Britanie, prințul Harry a fost acuzat de „ipocrizie”. Acuzația, în contextul în care fiul regelui Charles a afirmat că editorul Daily Mail i-a încălcat intimitatea. Asta în timp ce el însuși a „creat atât de mult conținut” care „invadează intimitatea altor persoane”, scrie express.co.uk.

Mai precis, reporterul Kinsey Schofield, citat de sursa mai sus menționată, a sugerat că, deși Harry acuză presa de violare a intimității, el a fost de acord să împărtășească o mulțime de detalii private despre viața familiei sale în seria „Harry și Meghan” de pe Netflix, dar și în cartea de memorii „Rezervă”.

„Pare un pic ipocrit când creează atât de mult conținut”

În altă ordine de idei, prezentatorul Eamonn Homes a explicat că publicațiile nu au dreptul să „acceseze dosarele medicale sau să plaseze un dispozitiv de ascultare în mașină”.

Schofield a declarat pentru GB News: „Pare a fi o invazie totală a vieții private, că un detectiv particular, susțin ei, a ascuns microfoane în casele lor, în mașinile lor. Erau urmăriți, se deghizau în doctori pentru a le accesa informațiile medicale, le furau informațiile bancare. Există o listă foarte mare de acuzații aici… Este un grup foarte elitist de personalități publice care fac aceste acuzații.

„Argumentul pe care îl vedeți online este că acesta este un om care vrea să vorbească despre violarea intimității, care produce șase ore de conținut Netflix și lanseaza cartea Spare. Pare un pic ipocrit când creează atât de mult conținut aproape că invadează intimitatea altor oameni cu conținutul pe care îl creează, așa că înțeleg acest argument specific cu Harry implicat în acest caz.”.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton