Homepage  / Cinema / Disney Plus

Motivul incredibil pentru care Scarlett Johansson dă în judecată studiourile Disney

Motivul incredibil pentru care Scarlett Johansson dă în judecată studiourile Disney

de Redactia Tvmania

Scarlett Johansson, vedeta noului film „Văduva neagră” (lansat pe ecrane pe 9 iulie), dă în judecată studiourile Disney, scrie deadline.com. 

Celebra actriță Scarlett Johansson e în război cu studiourile Disney. Vedeta tocmai a intentat un proces studiourilor, susținând că au încălcat contractul cu ea prin lansarea filmului „Văduva neagră” pe platforma de streaming Disney + simultan cu premiera din cinematografe.

La rândul lor, reprezentanții Disney susțin că litigiul demonstrează o „desconsiderare dureroasă” față de pandemia Covid-19, dezvăluind că până acum vedeta a primit 20 de milioane de dolari pentru rolul său.

 

Cine și cât are de pierdut și de câștigat?

 

Un purtător de cuvânt al studiourilor a spus: „Procesul este deosebit de trist și de dureros și o desconsiderare a efectelor globale oribile și prelungite ale pandemiei Covid-19. Disney a respectat pe deplin contractul doamnei Johansson și, în plus, lansarea filmului pe platforma Disney + i-a crescut semnificativ posibilitatea de a câștiga o compensație suplimentară față de cele 20 de milioane de dolari pe care i-a primit până în prezent”. 

În procesul abia intentat la Curtea Superioară din Los Angeles, Scarlett Johansson susține însă că lansarea filmului „Văduva neagră” în aceeași zi pe platforma Disney + și în cinematografe a fost o încălcare a contractului său, împuținând publicul din sala de cinema și, proporțional, compensația financiară rezervată actriței, care provine „în mare măsură din încasările filmului în cinematografe”. Scarlett Johansson a mai spus că anterior obținuse o promisiune de la studiourile Marvel că filmul „Văduva neagră” se va lansa exclusiv în cinematografe.

 

În replică, studiourile Disney spun că această lansare e un factor motivant pentru public de-a vedea filmul, dată fiind difuzarea limitată în cinematografe din cauza pandemiei. Dezvăluirea oficială, negru pe alb, la tribunal, de către companie a salariului încasat de Scarlett Johansson a fost un procedeu neobișnuit din partea studiourilor.

 

Actrița a mai susținut că, direcționând publicul către platforma Disney +, conglomeratul media a dorit să-și crească baza de abonați și prețul acțiunilor, pentru ca directorii Disney care au orchestrat această strategie să beneficieze personal de milioane de dolari, sub formă de subvenții pe acțiuni”.

John Berlinski, avocatul lui Scarlett Johansson, a declarat:

„Nu este un secret faptul că Disney lansează filme precum «Văduva neagră» direct pe Disney + pentru a crește abonații și, astfel, pentru a crește prețul acțiunilor companiei – și că se ascunde în spatele Covid-19 pentru a face acest lucru. Dar ignorarea contractelor artiștilor care asigură succesul filmelor le încalcă drepturile și așteptăm cu nerăbdare să dovedim aceasta în instanță. Acesta nu va fi, cu siguranță, singurul caz în care un talent de la Hollywood se confruntă cu studiourile Disney”.

 

Noi complicații în trena pandemiei

Purtătorii de cuvânt ai companiei nu au răspuns imediat la aceste comentarii. Voci din industrie spun însă și că, din cauza lansării pe platforma de streaming, filmul a fost mult mai expus piratării.

Într-adevăr, „Văduva neagră”, care a avut cea mai bună lansare americană din era Covid, încasând 80,3 milioane de dolari, a fost – potrivit TorrentFreak.com – filmul cel mai piratat de la premiera din 9 iulie.

Totuși, încasările filmului au scăzut cu 68% în al doilea weekend (cel mai scăzut procent înregistrat vreodată de un film Disney / Marvel), demonstrând că pirateria și lansarea pe platforma de streaming au canibalizat într-adevăr titlul. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu premierele hollywoodiene viitoare, în condițiile în care noi consecințe – de data aceasta financiare – ale pandemiei apar la orizont.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton