Homepage  / Filme Online / Netflix

Căsnicia mea fericită. Tot ce trebuie să știți despre anime-ul japonez care-a cucerit Netflix-ul

Căsnicia mea fericită. Tot ce trebuie să știți despre anime-ul japonez care-a cucerit Netflix-ul

de Mioara Tronaru,

De patru săptămâni suficient de mulți abonați ai Netflix-ului așteaptă, mai mult sau mai puțin răbdători, să vină miercurea pentru a mai vedea încă un episod din „My Happy Mariage” / „Căsnicia mea fericită”.

Conform FlixPatrol, site-ul care monitorizează audiențele platformelor de streaming, anime-ul se află pe un onorabil loc 5, în top 10 al celor mai vizionate seriale Netflix, în toată lumea.

Despre ce e vorba în My Happy Mariage / Căsnicia mea fericită

Anime-ul (animație adaptată după o manga, o bandă desenată japoneză) „My Happy Marriage”, cu titlul localizat „Căsnicia mea fericită”, a intrat pe 5 iulie 2023, pe platforma de streaming. Sinopsisul oficial, oferit de Netflix, spune așa: „Considerată fără valoare de familia ei abuzivă, dar ajutată de puternicul ei viitor soț, Miyo descoperă cine este cu adevărat, iar puterile ei încep să iasă la iveală”.

Ne aflăm într-o realitate alternativă, în care Japonia are niște forțe speciale capabile să lupte cu demonii și spiritele care atacă lumea. În același timp, se cunosc familii de nobili, care se nasc cu tot felul de capacități paranormale, care încep să se manifeste de la vârsta copilăriei.

Miyo Saimori (voce: Reina Ueda) are bagajul genetic pentru a avea astfel de „superputeri”, dar acestea nu au apărut niciodată, cel puțin până la momentul începerii acțiunii. Cu un tată cel puțin indiferent, o mamă vitregă și o soră, amândouă la fel de abuzive, Miyo a fost considerată întotdeauna complet inutilă, așa că atunci când cineva își exprimă dorința de a o lua de soție, familia ei e mai mult decât încântată s-o abandoneze.

Problema e că nici viitorul soț nu e vreo alternativă prea fericită pentru ea, pentru că toată lumea știe că Kiyoka Kudo (voce: Kaito Ishikawa) este un bărbat extrem de dur, din casa căruia au fugit de-a lungul timpului mai multe logodnice. Miyo însă e mai mult decât fericită să plece de-acasă și este gata să înfrunte noile provocări.

Patru episoade și un succes global

Deocamdată, sunt disponibile numai primele patru episoade, din cele 12 (conform imdb.com), pe platformă. De fapt, postarea a câte unui episod pe săptămână pe Netflix urmează difuzarea din Japonia, unde anime-ul poate fi văzut la televiziunea locală.

„My Happy Mariage” adaptează manga shôjo (bandă desenată japoneză, adresată în special publicului feminin din categoria young adult) omonimă, scrisă de Akumi Agitogi și ilustrată de Tsukiho Tsukioka. Cu titlul japonez „Watashi no Shiawase na Kekkon”, aceasta a apărut în ianuarie 2019 și continuă.

Povestea a fost atât de apreciată de fanii genului încât anul acesta, în martie, a avut loc în Japonia premiera filmului live-action „My Happy Mariage”, iar, numai câteva luni mai târziu, anime-ul produs de Kinema Citrus a intrat pe micile ecrane nipone și, în restul lumii, pe Netflix.

Trailer „My Happy Mariage”

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton