La trei ani de la lansarea primei parti, „Printul Caspian”, cel de-al doilea film din seria „Cronicile din Narnia”, se pregateste sa cucereasca lumea.
La trei ani de la lansarea primei parti, „Printul Caspian”, cel de-al doilea film din seria „Cronicile din Narnia”, se pregateste sa cucereasca lumea.
La finele anului 2005 aparea pe marile ecrane „Cronicile din Narnia – Leul, Vrajitoarea si Dulapul” (The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe), primul film din serie, care a avut incasari de peste 744,7 milioane de dolari la nivel mondial, devenind astfel unul dintre cele mai mari succese din analele Studiourilor Walt Disney. Pelicula a castigat premiile Oscar si BAFTA, in 2006, ambele pentru cel mai bun machiaj, precum si diverse nominalizari pentru coloana sonora si efectele speciale. In aceasta continuare, fratii Pevensie ajung din nou in Narnia unde, la fel ca prima data, trebuie sa dea dovada de credinta si curaj in provocarea care-i asteapta. La doar un an (in lumea noastra) de la prima lor aventura, fostii regi si regine ai Narniei descopera ca au trecut mai bine de 1.300 de ani in indepartatul taram, iar peste tot domneste dezastrul si amenintarea unor invadatori care vor sa distruga si ultimele creaturi fantastice. Acolo, cei patru frati il intalnesc pe Printul Caspian (Ben Barnes), mostenitorul de drept al coroanei, pe care incearca sa-l ajute sa-si recastige tronul.
Mai multe conflicte
La fel ca primul film, „Cronicile din Narnia: Printul Caspian” (The Chronicles of Narnia: Prince Caspian) a fost regizat tot de Andrew Adamson, si este bazat pe aceeasi serie de romane clasice scrise de C.S. Lewis. Regizorul a vrut ca filmul sa fie mai spectaculos decat predecesorul sau, fapt pentru care i-a dat un ton mai matur si mai intunecat, dar si mai plin de lupte. Filmarile au inceput in Noua Zeelanda, dar, spre deosebire de „Leul, Vrajitoarea si Dulapul”, cele mai multe dintre acestea au fost realizate in Europa Centrala.