Homepage  / Vedete / Vedete străine

Natalia Oreiro suferă de o boală neurologică rară: „Doar 7% din oameni ajung să aibă această afecțiune”

Natalia Oreiro suferă de o boală neurologică rară: „Doar 7% din oameni ajung să aibă această afecțiune”

de Redactia Tvmania

Cu o carieră de aproape 20 de ani în film și muzică, Natalia Oreiro, care pe 19 mai a aniversat 43 de ani, a dezvăluit la sfârșitul lunii aprilie că suferă de o boală neurologică rară care îi afectează cariera.

Frumoasa protagonistă a telenovelei „Înger sălbatic” a povestit că are o afecțiune despre care nu se știu încă suficiente date, fiind descoperită la începutul anilor 2000: misofonia.

Natalia Oreiro suferă de misofonie denumită în termeni populari „frica de sunet”

Oreiro a explicat că, de când era copil, suferă de misofonie, afecțiune care generează disconfort în fața anumitor sunete și că este nevoită să folosească dopuri de urechi pentru a evita factorii pesturbatori.

„Este una din acele boli extrem de rare, 7% din oameni suferă de această afecțiune și mulți nici măcar nu știu că o au”, a declarat Natalia Oreiro într-un interviu, adăugând că nu este o tulburare de ordin psihic, ci de ordin neurologic. Artista a mai povestit că sunetele de mestecat gumă ori cele provocate de scrisul cu pixul o deranjează până în punctul în care începe să aibă anxietate, palpitații și frisoane.

Se pare că, din cauza misofoniei, Natalia Oreiro a a fost nevoită să-și amâne concertele pe care le avea programate în Rusia, țară unde se bucură încă de succes.

Conform medicului Claudio Dresl, membru al Colegiului European de Psihofarmacologie, citat de Web 24 News, misofonia, care înseamnă „frica de sunete”, apare ca simptom într-un spectru larg al tulburărilor anxioase.

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton