Homepage  / Știri / Televiziune

National Geographic difuzează, din 22 septembrie, „Zona fierbinte”, o miniserie de șase episoade

National Geographic difuzează, din 22 septembrie, „Zona fierbinte”, o miniserie de șase episoade
6

de Redactia Tvmania

Având-o protagonistă pe actrița Julianna Margulies, câștigătoare a premiilor Globul de Aur și Emmy, serialul este creat de Fox 21 Television Studios, Lynda Obst Productions, Scott Free Production și de producătorii executivi Kelly Souders, Brian Peterson și Jeff Vintar.

EP104_HotZone_DSF7899Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

În 1989, într-o unitate de cercetare din apropiere de Washington, virusul Ebola și-a făcut apariția pe teritoriu american. Descoperirea – și, în cele din urmă, controlarea – acestui filovirus letal, care avea o rată a fatalității de 90% la acea vreme, s-au datorat unui grup de cercetători și soldați curajoși conduși de locotenet-colonelul Nancy Jaax. Miniserialul din șase părți oferit de National Geographic, ZONA FIERBINTE, inspirat de evenimente reale descrise de Richard Preston în bestseller-ul internațional cu același nume, relatează o poveste terifiantă despre o criză globală care nu a avut loc.

Serialul thriller ZONA FIERBINTE are premiera în România pe 22 septembrie, de la ora 21:00, iar Julianna Margulies, actriță câștigătoare a premiilor Globul de Aur și Emmy (”The Good Wife”, ”ER”) o interpretează pe Nancy Jaax. Miniserialul este produs de Fox 21 Television Studios, Lynda Obst Productions și Scott Free Productions. Kelly Souders și Brian Peterson sunt producători executivi, iar Jeff Vintar este coproducător executiv.

Alături de Margulies, din distribuție mai fac parte Noah Emmerich (”The Americans”), în rolul soțului lui Nancy Jaax, Jerry Jaax, care nu ezită să-și riște viața în timpul operațiunii de controlare a virsului Ebola; Topher Grace (“BlackKKKlansman”) ca dr. Peter Jahrling, un virolog din cadrul Institutului Medical de Cercetare pentru Boli Infecțioase al Armatei Statelor Unite ale Americii, care are divergențe cu Nancy Jaax în privința modului optim de a controla virusul; Liam Cunningham (”Game of Thrones”) în rolul dr. Wade Carter, aliatul vital al lui Nancy în cursa pentru evitarea răspândirii virusului; James D’Arcy (”Homeland”) ca Travis Rhodes, un oficial de la Centrul pentru Controlul Bolilor și fost asistent și actual rival al lui Carter; și Paul James (”The Path”) în rolul lui Ben Gellis, un tehnician în laboratorul de patologie din Virginia, care îi asistă pe Nancy și pe dr. Jahrling.

În completarea distribuției vin Robert Wisdom (”The Wire”) în rolul colonelului Vernon Tucker în cadrul Institutului Medical de Cercetare pentru Boli Infecțioase al Armatei Statelor Unite ale Americii, superiorul lui Nancy Jaax; Robert Sean Leonard (”House”), care-l interpretează pe Walter Humboldt, intermediarul între Hazleton, o corporație de cercetare științifică și laboratorul de primate din Virginia; și Grace Gummer (”Mr. Robot”) în rolul Melindei Rhodes, unul dintre primii oameni care au mers pe urmele virusului până în junglă.

ZONA FIERBINTE începe cu tabloul terifiant din 1980 când un doctor din Kenya examinează un pacient ce manifestă simptome pe care nu le-a mai observat înainte. Derulând rapid spre 1989, o colonie de primate se îmbolnăvește la un centru de cercetare din Virginia, aflat la doar 30 de kilometri de Capitoliul Statelor Unite, iar mostre de țesut sunt trimise la Nancy Jaax (Margulies), locotenent-colonel al Institutului de Cercetare Medicală pentru Boli Infecțioase al Armatei Americane, principalul centru de cercetare defensivă pentru eventualitatea unui război biologic. Instinctul și experiența lui Jaax îi spun că ceea ce vede este mult mai grav decât o infecție comună la primate. În ciuda scepticismului colegilor săi, dr. Peter Jahrling (Grace) și col. Vernon Tucker (Wisdom), dar cu sprijinul soțului, lt. col. Jerry Jaax (Emmerich), veterinar al armatei americane, și al mentorului său, dr. Wade Carter (Cunningham), ea continuă să insiste pentru a afla adevărul.

Perseverența lui Nancy face ca testele științifice să dezvăluie realitatea sumbră, forțând Armata să ia măsuri pentru a ține sub control epidemia. Filmul se întoarce în timp și către sfârșitul anilor 1970 pentru a vedea cum dr. Carter și Travis Rhodes (D’Arcy) au detectat, studiat și încercat pentru prima oară să controleze Ebola în Africa. Oare lecțiile învățate atunci îi vor ajuta să împiedice această boală să se răspândească în rândul populației umane? Un thriller științific, cu o eroină principală curajoasă și hotărâtă, ZONA FIERBINTE îmbină știința pură cu drama umană într-o poveste fascinantă cu rezonanțe până în ziua de astăzi.

ZONA FIERBINTE are producția executivă realizată de Lynda Obst Productions prin Lynda Obst; Scott Free Productions prin Ridley Scott; și de David Zucker, Kelly Souders și Brian Peterson. Michael Uppendahl este, de asemenea, producător executiv. Jeff Vintar este coproducător executiv. Pentru National Geographic, Carolyn G. Bernstein este vicepreședinte executiv și director al diviziei de producție și dezvoltare globală. Serialul este produs de Fox 21 Television Studios, Lynda Obst Productions și Scott Free Productions.

Puteți vedea trailer-ul aici:

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton