Homepage  / Televiziune

National Geographic, program special de Ziua Pământului. Când este difuzat documentarul produs de James Cameron

National Geographic, program special de Ziua Pământului. Când este difuzat documentarul produs de James Cameron
4

de Roxana Mirea,

Pe 22 aprilie, de Ziua Pământului, National Geographic și National Geographic Wild difuzează un bloc de programe de 24 ore dedicat protejării Planetei. Telespectatorii vor avea ocazia să vadă viața pe Pământ dintr-o perspectivă diferită, vor afla mai multe despre conceptul de economie circulară, vor urmări problemele de mediu ale unuia dintre cele mai emblematice orașe din lume, Veneția, și multe altele. Iată ce mai putem vedea pe National Georgraphic si Wild de Ziua Pamantului, sâmbătă, 22 aprilie.

Documentarul SECRETELE ELEFANȚILOR are premiera pe National Geographic

Produs de regizorul James Cameron, laureat al premiului Oscar și explorator al National Geographic, și narat de actrița Natalie Portman, laureată a premiului Oscar, documentarul Secretele Elefanților are premiera, la National Geographic Wild, de Ziua Pământului, sâmbătă, 22 aprilie, la ora 19:00.

Secretele Elefanților face parte din premiata franciză de istorie naturală Secretele, ce include documentare despre diferite specii, prezentate în fiecare an cu ocazia Zilei Pământului. Noul documentar poartă telespectatorii în întreaga lume – de la savanele din Africa la peisajele urbane din Asia – pentru a descoperi gândirea strategică, emoțiile complexe și limbajul sofisticat al elefanților, care modelează o cultură unică și dinamică. Narat de actrița Natalie Portman, laureată a premiului Oscar, și având-o ca protagonistă pe renumita exploratoare National Geographic și expertă în elefanți, Dr. Paula Kahumbu, serialul în patru părți nu numai că dezvăluie viețile extraordinare ale diferitelor familii de elefanți, dar evidențiază, de asemenea, cât de asemănători sunt aceștia cu noi.

savanna_102_secretsoftheelephants_89Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 4

Pentru realizarea acestei mini serii, au fost utilizate cele mai recente descoperiri științifice și o tehnologie de filmare inedită pentru a dezvălui lumea secretă a elefanților. Acest serial va schimba cu siguranță pentru totdeauna tot ceea ce credeați că știți despre elefanți.

O PLANETĂ STRANIE la 9:00 pe National Geographic

Povestea extraordinară a Pământului și de ce este special și plin de viață într-o arenă cosmică în mare parte necunoscută, dar dură; astronauții spun povestea Pământului dintr-o perspectivă unică.

CUM SALVĂM VENEȚIA la 12:00 pe National Geographic

Documentarul urmărește problemele de mediu cu care se confruntă unul dintre cele mai emblematice orașe din lume, Veneția. Distribuit pe 118 insule mici, acesta pare să zacă în mijlocul lagunei sale ca o frumusețe adormită într-o eternitate magnifică și nemișcată. Dar, din când în când, somnul său este tulburat de incursiunile mării. Acestea devin din ce în ce mai frecvente și mai violente din cauza fenomenului încălzirii globale și a schimbărilor climatice. Să fie oare acestea primele semnale ale unei crize ecologice care va afecta întreaga planetă? Astăzi, orașul este un fel de laborator în aer liber, unde cei mai mari experți și cele mai avansate tehnologii s-au grăbit să înțeleagă ce greșeli am făcut și ce mai putem face pentru a salva acest oraș simbol.

CLIMATUL SCHIMBĂRII la 16:00 pe National Geographic

Această serie în trei părți abordează subiectul economiei circulare. Aceasta a devenit un cuvânt la modă în zilele noastre, dar principiile sale se bazează pe adevărate perle de înțelepciune. Circularitatea constă în a produce și a consuma astfel încât să creăm cât mai puține deșeuri posibil. Acolo unde există deșeuri, acestea devin o nouă resursă. În cele din urmă, circularitatea, sau zero deșeuri, va avea un efect semnificativ în ceea ce privește schimbările climatice. Cu toate acestea, economia circulară este mai mult decât un concept de mediu. Este vorba, de asemenea, despre economie.

PLOAIA: POVESTEA NESPUSĂ LA 19:00 pe National Geographic

Viața pe Pământ nu ar fi posibilă fără ploaie. Deși apa acoperă cea mai mare parte a pământului, 97% din aceasta este apă de mare. Ploaia susține viața pe uscat prin furnizarea de apă fără sare pe care o putem bea. Încă din antichitate, ploaia sau lipsa acesteia a modelat și distrus civilizații, iar acum schimbările climatice modifică tiparele precipitațiilor cu efecte devastatoare.  Fiecare documentar din cele 3 cu durata de o oră abordează o altă temă:
Partea 1: Să înțelegem ploaia: știința ploii și predicția precipitațiilor

Partea 2: Impactul ploii: evoluția relației noastre culturale cu ploaia

Partea 3: Valoarea ploii: lipsa apei dulci la nivel mondial și soluții viitoare

O PLANETĂ OSTILĂ la 9:00 pe National Geographic Wild

Planeta ostilă atrage atenția asupra unor relatări extraordinare despre animale care s-au adaptat la cele mai crude obstacole ale evoluției. Găzduit de supraviețuitorul și aventurierul Bear Grylls, O planetă ostilă se concentrează asupra celor mai extreme medii din lume pentru a dezvălui poveștile epice de supraviețuire ale regnului animal pe această planetă în schimbare rapidă și în continuă evoluție.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton