Homepage  / Știri / Televiziune

National Geographic va difuza seria „Iadul pe pământ: Căderea Siriei și ascensiunea ISIS”. Data premierei, anunțată!

National Geographic va difuza seria „Iadul pe pământ: Căderea Siriei și ascensiunea ISIS”. Data premierei, anunțată!
4

de Redactia Tvmania

După premiera din cadrul Festivalului de FiIm Tribeca, National Geographic Documentary Films anunță astăzi premiera internațională de televiziune a documentarului „Iadul pe pământ: Căderea Siriei și ascensiunea ISIS”, o nouă creație a lui Sebastian Junger, realizator nominalizat la Oscar și autor de succes, și a lui Nick Quested, colaboratorul său câștigător al premiului Emmy.

Documentarul va avea premiera pe National Geographic vineri, 16 iunie 2017, de la ora 21.00, și va ajunge la publicul internațional din 171 de țări, în 45 de limbi.

Iadul pe pământ” relatează despre prăbușirea Siriei într-un haos necontrolat, care a permis ridicarea Statului Islamic, mai bine cunoscut ca ISIS, în Irak și Siria.

Acumulând aproape 1000 de ore de filmări uimitoare și impresionante, Junger și Quested, care au mai colaborat la alte trei filme despre război (”Restrepo”, ”The Last Patrol” și ”Korengal”), surprind carnagiul îngrozitor produs de războiul sirian, consecințele politice și sociale și, cel mai important, pierderile de vieți omenești, conturând, în același timp, o perspectivă alarmantă a rolului Occidentului în crearea ISIS.

”Sebastian și Nick au reușit să capteze, în mod extraordinar, toate fațetele acestei crize incredibil de complexe”, a declarat Tim Pastore, președinte al diviziei de programe originale și producție pentru National Geographic.

Iadul pe pământ (HellOnEarth_30)_National GeographicIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 4

”Este un film dificil de urmărit”, admite Quested. ”Vreau să provoc publicul să-l vadă până la final. Aceste lucruri se întâmplă. Arătăm suferința a milioane de oameni și motivele din spatele acestei suferințe. Vreau să provoc publicul să nu-și ferească privirea, ci să capete o mai profundă înțelegere asupra lumii.”

Prin interviuri exclusive cu activiști, jurnaliști, diplomați, apărători ai drepturilor omului, politicieni și cetățeni obișnuiți, precum și pe baza filmărilor de arhivă, „Iadul pe pământ” prezintă un portret unic al vieții într-o Sirie devastată de război, de la experiențele unei familii ce trăiește sub controlul ISIS și care reușește, în cele din urmă, să fugă în Turcia, la luptătorii kurzi din Sinjar și milițiile Shia din Irak și chiar la luptătorii afiliați al-Qaida din interiorul și din vecinătatea orașelor Aleppo și Raqqa. Junger și Quested identifică meticulos forțele care au dus la izbucnirea conflictului teribil din Siria și au facilitat ascensiunea islamiștilor radicali, care organizează și inspiră, în prezent, operațiuni teroriste în lume.

Premiera globală a filmului a avut loc recent în cadrul Festivalului de Film Tribeca, urmată de vizionări la Festivalul Internațional de Documentare Hot Docs din Toronto.

„Iadul pe pământ: Căderea Siriei și ascensiunea ISIS” este produs de Goldcrest Films, în asociere cu National Geographic Documentary Films. Producători pentru Goldcrest Films sunt Sebastian Junger și Nick Quested. Pentru National Geographic, producătorul executiv este Matt Renner, iar Tim Pastore este președintele diviziei de programe originale și producție.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton