Homepage  / Știri / Televiziune

Național TV aduce din nou serialul coreean „Secretul măștii”. Când începe

Național TV aduce din nou serialul coreean „Secretul măștii”. Când începe

de Redactia Tvmania

După finalul de la „Noblețe”, de la aceeași oră, 17.15, Național TV va redifuza de miercuri, 24 februarie, serialul coreean de epocă: „Secretul măștii” / „The Emperor: Owner of the Mask”, o producție din 2017, plasată în Coreea medievală.

Așa cum am aflat din cam toate serialele coreene, corupția a măcinat dintotdeauna viața în peninsulă. „Secretul măștii” vine cu o poveste plasată în secolul al XVIII-lea, în timpul dinastiei Joseon, când organizația Pyunsoo a ajuns să aibă influență asupra regelui înșuși, devenit o marionetă în fața lui Dae Mok (Jun-ho Heo), șeful acesteia. Singura șansă de salvare este pe umerii prințului nou-născut, Lee Sun (Seung-ho Yoo), care este însă otrăvit din chiar primele zile, dar spre uluirea tuturor scapă cu viață. Pentru a-i asigura supraviețuirea, regele îl crește departe de ochii tuturor, iar la adolescență îi pune pe față o mască. Nimeni nu are voie să-i vadă chipul, singurii care-i știu trăsăturile sunt părinții și câțiva oameni de încredere. Dar planurile sunt date peste cap: regele este asasinat, Lee Sun pleacă din palat pentru a încerca să-și răzbune tatăl și locul lui este luat de un țăran, care poartă același nume cu el – Lee Sun (Myung-Soo Kim).

Puțini sunt cei care știu că prințul moștenitor a supraviețuit, iar acesta începe să-și construiască meticulos recucerirea tronului. Le are alături pe femeia pe care o iubește, Ga-eun (So-Hyun Kim), și pe cea care îl iubește, Hwa-goon (So-hee Yoon). „Secretul măștii” are 40 de episoade cu durata de câte o oră, iar dacă ați pierdut vreunul, producția este disponibilă și pe Netflix (e drept, fără subtitrare în limba română).

 

26 de ani și 35 de roluri

Pe 17 august, Seung-ho Yoo a împlinit 26 de ani. Prima întâlnire cu camera de filmat a avut-o în 1999, la numai 6 ani, într-o reclamă la un telefon. A debutat pe micul ecran cu o apariție în serialul „Daddy Fish”, un an mai târziu, în 2000, și poate l-ați văzut în: „Legendele palatului: Furtună la palat” (2009), „Războinicul” (2011) sau „Mi-e dor de tine” (2012). Ultimele două seriale în care a jucat sunt: „I’m Not a Robot” (2017, disponibil pe Netflix) și „My Strange Hero” (2018).

 

Alți actori coreeni care-au jucat prinți moștenitori

Bo-Gum Park – Deși nu era la primul rol, actorul Bo-Gum Park și-a cucerit definitiv publicul cu rolul prințului Lee Yeong din „Love in the Moonlight” (2016). În afară de premii, acesta și-a dobândit porecla de „Prințul moștenitor al națiunii”. Serialul adaptează banda desenată online „Moonlight Drawn by Clouds”, care spune povestea iubirii dintre un prinț și un eunuc (care, surpriză!, e femeie).

Joon-Gi Lee – Cele 21 de episoade ale serialului „Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo” (2016) sunt adaptarea melodramatică și coreeană a dramei chinezești „Startling by Each Step” (2011). E o poveste complicată, cu călători în timp, în care Lee Joon-gi interpretează rolul prințului Wang So, și el cu fața acoperită de o mască. Actorul a slăbit peste 13 kilograme pentru acest serial.

Seung-gi Lee – Într-o Coreee de Sud alternativă, în care statul încă are în frunte un monarh, Seung-gi Lee este fiul cel mic, și cam neastâmpărat, al regelui. Prințișorul e pus la treabă și trebuie să facă echipă cu o nord-coreeană. Și, ca toate serialele, dacă dragoste nu e nimic nu e… chiar și în plin război rece între cele două state coreene. Serialul „The King 2 Hearts” (2012) este disponibil pe Netflix

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton