Homepage  / Seriale / Seriale turceşti

Naţional TV are seriale noi în grilă: „Visul regelui” şi „Conspiraţia iataganelor”

Naţional TV are seriale noi în grilă: „Visul regelui” şi „Conspiraţia iataganelor”

de Redactia Tvmania

Postul va continua moda producţiilor turceşti şi sud-coreene, difuzând câte un serial nou din fiecare ţară, începând din această toamnă.

Mai întâi va debuta la Naţional TV serialul coreean „Visul regelui”, care va intra în grilă pe 16 septembrie şi va fi difuzat luni şi marţi, de la ora 21.15.

Serialul istoric coreean urmăreştea povestea lui Taejong Muyeol, conducător al regatului Shilla, care a domnit între anii 654 şi 661, cunoscut mai ales pentru marea unire a celor trei regate coreene, Shilla, Goguryeo şi Baekjae. Unul dintre oamenii lui de bază şi, mai târziu, cel mai bun prieten al său, generalul Kim Yusin, a avut o contribuţie importantă în proiectele regelui Taejong Muyeol de a realiza cea mai înfloritoare perioadă a dinastiei Shilla.

Serialul urmăreşte nu atât războaiele duse de aceştia, cât relaţiile diplomatice cu marile puteri, Japonia şi China.

Pe 19 septembrie, va veni rândul producţiei turceşti „Conspiraţia iataganelor”, care va fi difuzată în fiecare joi şi vineri, tot de la 21.15.

Serialul turcesc va fi unul istoric, la fel ca popularul „Suleyman Magnificul” (Kanal D). Acţiunea se va desfăşura în secolul al VIII-lea, urmărind ultimii ani de domnie ai lui Ahmet al III-lea , cunoscut drept sultanul “Perioadei Lalelelor”, perioadă încheiată de uneltirile şahului Persiei şi de rebeliunea iniţiată de către Patrona Halil, un fost ienicer, rebeliune care va duce la detronarea sultanului Ahmet.

Povestea îl are în prim-plan şi pe Murat, un fost ienicer care, la insistenţele soţiei sale, renunţă la cariera militară şi se retrage cu familia sa într-o zonă mai ferită de pericole. Însă, în scurt timp, soţia sa este ucisă de către oamenii Şahului, iar Murat se trezeşte prins într-o încrengătură de intrigi sângeroase, intrigi generate de către Şahul Persiei care, la acel moment, avea un singur scop: detronarea sultanului şi înlocuirea lui la tron cu propriul său fiu. În scurt timp, “Perioada Lalelelor” avea să apună, iar zilele de domnie ale sultanului Ahmet să se apropie de final.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton