Modifica setarile cookie
Homepage  / Netflix

Netflix pregătește două continuări pentru filmul polonez „365 de zile”

de Mioara Tronaru,

Anul trecut, „365 de zile” era filmul la care se uitau toți abonații Netflix. Succesul său, în ciuda glamurizării sechestrării și violului, pe lângă scenariul slăbuț și interpretările de grădiniță, i-a adus șansa de a continua povestea. Vor fi două filme, cel mai probabil unul anul acesta și unul anul viitor, dar datele premierelor nu au fost încă anunțate.

„365 de zile”, varianta poloneză a „Cincizeci de umbre…”

În cazul în care l-ați ratat, „365 de zile”, cu titlul polonez „365 dni” (2020), este un lungmetraj erotic polonez, care are ca sursă de inspirație primul dintre cele trei romane ale trilogiei semnate de Blanka Lipińska (de profesie cosmeticiană).

Volumul „365 de zile” a apărut și la noi, la Editura Bookzone, ca și cel de-al doilea, „Acea zi” („Ten dzień”). Acțiunea o urmărește pe o tânără din Varșovia care cade în mrejele unui sicilian dominant, care-o răpește și îi dă 365 de zile pentru a se îndrăgosti de el. În rolurile principale sunt actorii Michele Morrone și Anna Maria Sieklucka.

Filmul a avut premiera în cinematografele poloneze în februarie 2020, iar din iunie este disponibil pe Netflix, unde a devenit rapid unul dintre cele mai vizionate, mai ales datorită scenelor sexuale destul de grafice.

Succes la „Zmeura de Aur”

Popularitatea adusă de expunerea pe Netflix nu a venit numai cu beneficii. „365 de zile” a început imediat să fie criticat pentru scenariu, regie și interpretare. Mai mulți internauți chiar au făcut o petiție pentru a convinge Netflix-ul să-l scoată de pe platforma de streaming.

La rândul său, cântăreața Duffy, victimă a sechestrării și violului, a scris o scrisoare deschisă adresată Netflix-ului pentru a denunța „glamurizarea realității brutale a traficului sexual, răpirii și violului” în film.

În final, „365 de zile” a câștigat Zmeura de Aur pentru „cel mai prost scenariu” și alte patru nominalizări, la categoriile: „cel mai prost film”, „cel mai prost actor” – Michele Morrone, „cea mai proastă actriță” – Anna Maria Sieklucka, „cea mai proastă regie” – Barbara Bialowas, Tomasz Mandes, „cel mai prost remake, rip-off sau sequel”.

A ajuns astfel să fie nominalizat în topul celor mai proaste filme din toate timpurile, nu numai datorită realizării, ci și datorită glorificării mafiei și a violenței sexuale, notează Film Daily.

În replică, Michele Morrone a răspuns criticilor delimitându-se de personajul interpretat în New York Times: el nu ar avea nicio legătură cu tânărul „foarte rău” pe care-l joacă și „nu a încurajat niciodată pe nimeni să se îndrăgostească de un agresor sexual în viața reală”.

Netflix este pe muchie de cuțit

Pe principiul „clientul nostru, stăpânul nostru”, platforma de streaming și-a asumat totuși și adaptarea următoarelor două volume ale trilogiei poloneze. Dar pentru că producția a fost întreruptă de pandemie, Deadline speculează că nu vor fi disponibile pe platformă mai devreme de 2022.

Filmele vor continua povestea protagoniștilor, actorii își vor relua rolurile, dar vom avea și o față nouă: a fost adus în distribuție manechinul și actorul Simone Susinna, care va deveni rivalul personajului interpretat de Michele Morrone.

Netflix însă are și un as în mânecă: conform Deadline cele două continuări vor cenzura conținutul controversat și vor fi mult mai „soft”.

Urmărește-ne pe Google News
  

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te