Homepage  / Seriale coreene

Netflix: Zombi, monștri, suspans – 5 seriale coreene, din zona horror-thriller, de „savurat” în weekend

Netflix: Zombi, monștri, suspans – 5 seriale coreene, din zona horror-thriller, de „savurat” în weekend

de Mioara Tronaru,

Fanii serialelor și filmelor coreene sunt de obicei campați în zona dinastiei Joseon, cu veșmintele lor fluide, eticheta înțepenită de la curte, intrigi malefice și povești imposibile de dragoste. Dar există și „o parte întunecată” a industriei coreene de divertisment. Zona de horror-thriller în care Țara Dimineților Liniștite s-a impus pe plan mondial cu „Train to Busan”, dar, de fapt, în Coreean de Sud se produc zeci de astfel de seriale și filme. Câteva dintre ele, le găsiți pe Netflix, dacă aveți curaj...

Suntem morți cu toții („All of Us Are Dead”)

Liceul Hyosan, cu nimic deosebit de alte instituții de învățământ, devine locul de bătălie dintre oameni și morți-vii, în momentul în care un virus care transformă oamenii în zombi începe să se răspândească cu repeziciune. Adolescenții, prinși în clasele lor ca-ntr-o capcană, trebuie să se protejeze între ei ca să rămână în viață și să nu fie infectați. Dar elevii sunt elevi, iar dinamica lor, chiar dacă influențată de hoardele periculoase de zombi, va fi în aceleași hotare: sunt îndrăgostiți, răzbunători, impulsivi, fricoși, îndrăzneți și nesăbuiți. Și, mai ales, trebuie să-și dea examenele de final…

Iar cum niciun zombi nu rămâne prea mult timp mort, Netflix a promis și sezonul al doilea:

Gloria răzbunării („The Glory”)

Bullying-ul e o problemă mondială, dar dacă sunteți familiarizați cu serialele asiatice și cu știrile din zonă, știți deja că aici, de multe ori, hărțuirea are dimensiuni patologice. Un astfel de caz, inspirat de unele asemănătoare din realitate, este punctul de plecare al thriller-ului psihologic „The Glory”. Serialul urmărește răzbunarea unei femei, care a fost victima unor abuzuri oribile în vremea liceului, iar acum, la maturitate, își pune în funcțiune un meticulos plan de răzbunare pe foștii „călăi”.

#Alive

Un gamer este separat de familie, ca și de restul lumii, când o invazie de zombie inundă Seulul. A rămas singur în claustrofobul lui apartament, dintr-un complex de locuințe, doar cu o porție de ramen, o sticlă de apă și cu hotărârea de a supraviețui. Între el și zombii feroce de-afară nu stă decât o ușă destul de șubredă, iar când proviziile și speranțele i se termină, e conștient că trebuie să facă ceva. Atunci descoperă în apartamentele de vizavi o altă supraviețuitoare și încearcă să se salveze împreună.

Dacă sunteți îngrijorați de o eventuală zombi-apocalipsă, sau de orice fel de apocalipsă, „#Alive” demonstrează și cum poate fi folosită tehnologia – drone, selfie stick-uri sau hashtag-uri – în caz de evenimente catastrofice.

Regatul („Kingdom”)

Dacă majoritatea filmelor și serialelor cu zombi au acțiunea plasată în zilele noastre, „Kingdom” își duce morții-vii în trecut, în timpul dinastiei Joseon, undeva prin anii 1600. Avem un fiu ilegitim al regelui, a cărui ascensiune la tron este sabotată de intrigile de la curte, un rege bolnav și o epidemie care se răspândește cu repeziciune printre supuși, transformându-i în zombi însetați de sânge. Nimeni nu știe ce e asta, de unde a pornit, cum se răspândește sau cum poate fi oprită.

„Kingdom” este unul dintre serialele care-au căpătat drept de continuare, știut fiind că zona asiatică nu prea se omoară după sezonul al doilea. Serialul are deja două sezoane disponibile (și este așteptat al treilea) și chiar și un spin-off, „Kingdom: Ashin of the North”.

Casă, dulce casă („Sweet Home”)

Rămas singur pe lume, după ce familia sa a pierit într-un accident din care numai el a supraviețuit, un adolescent se mută într-un complex dărăpămat de locuințe, populat de o lume falită și pestriță. Planul lui pentru restul vieții este simplu: se va sinucide. Dar universul complotează împotriva lui. Fără nicio avertizare și fără nicio explicație, oamenii din jur încep să se transforme pe nepusă masă în monștri grotești de toate formele și felurile. (Fiți îngăduitori, efectele speciale nu sunt grozave, dar povestea merită o șansă.) Cei care sunt încă oameni încearcă să supraviețuiască în speranța, din ce în ce mai firavă, că autoritățile îi vor salva.

„Sweet Home” a fost un mare succes în 2020 și încă de-atunci este așteptat sezonul al doilea. Iar Netflix e gata să le facă pe plac fanilor și lucrează și la al doilea, și la al treilea sezon. Anul acesta, s-ar putea să avem noroc și, în toamnă, să vedem sezonul al doilea.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton