Homepage  / Netflix

Netflix a anunțat premierele următoarelor două filme din seria „Fullmetal Alchemist”

Netflix a anunțat premierele următoarelor două filme din seria „Fullmetal Alchemist”

de Mioara Tronaru,

Gigantul de streaming a postat pe contul său oficial de Facebook datele premierelor umătoarelor filme din saga japoneză „Fullmetal Alchemist”. Anunțul Netflix-ului este astfel: „Ziua promisă se apropie: «Fullmetal Alchemist: The Revenge of Scar» va sosi pe 20 august, «Fullmetal Alchemist: The Final Alchemy» va sosi pe 24 septembrie”.

Ce este „Fullmetal Alchemist”

Din păcate, „Fullmetal Alchemist” nu s-a văzut niciodată la noi. Este vorba despre o manga japoneză scrisă și ilustrată de Hiromu Arakawa și publicată inițial în țara de origine între 2001 și 2010. A devenit apoi una dintre cele mai iubite serii de public (a vândut peste 80 de milioane de volume în toată lumea, plasându-se în topul celor mai bine vândute manga) și la fel de apreciate și de critică. Și a cunoscut numeroase adaptări: anime-uri, jocuri video, spectacole de teatru. Este o combinație de aventură, dark fantasy și steampunk.

Lumea în care se dezvoltă povestea este una imaginară, în care alchimia a devenit o știință aproape exactă. Aici, îi vom urmări pe frații Edward și Alphonse Elric, care sunt în căutarea pietrei filosofale pentru a-și recupera corpurile după ce le-au pierdut în încercarea de a-și readuce la viață mama cu ajutorul alchimiei.

Primul live-action: „Fullmetal Alchemist” (2017)

Pelicula, disponibilă pe Netflix România, este o producție japoneză, regizată de Fumihiko Sori și avându-i în rolurile principale pe Ryosuke Yamada, Tsubasa Honda și Dean Fujioka. Iar scenariul acoperă primele patru volume ale mangăi originale. Vom vedea cum cei doi frați Edward și Alphonse încearcă să-și salveze mama și apoi drumul lor pe urmele pietrei filosofale, în care dau deopotrivă peste prieteni și dușmani.

Japonezii voiau demult să dea carne și oase personajelor lor preferate, așa că despre un live-action după „Fullmetal Alchemist” se vorbea încă din 2013, dar producătorii s-au oprit din cauza bugetului mic și a mijloacelor tehnice sărăcuțe.

Abia în 2016, regizorul s-a încumetat să pornească la lucru. La o conferință de presă de dinaintea lansării filmului, Fumihiko Sori a explicat că a folosit foarte multe imagini generate pe computer, dar că a reușit să aibă aceeași tehnologie precum cea folosită la „The Avengers” pentru prima oară în cinematografia japoneză.

Trailer „Fullmetal Alchemist”

Următoarele două

„Fullmetal Alchemist: The Revenge of Scar” și „Fullmetal Alchemist: The Final Alchemy” vor avea premiera pe Netflix pe 20 august, respectiv 24 septembrie 2022. Sunt continuările directe ale filmului inițial, „Fullmetal Alchemist” și au aceeași echipă de producție și aceeași distribuție.

Trailer pentru „Fullmetal Alchemist: The Revenge of Scar” și „Fullmetal Alchemist: The Final Alchemy”

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton