Homepage  / Netflix

Netflix a dezactivat comentariile pentru trailerul oficial al unui documentar despre Cleopatra

Netflix a dezactivat comentariile pentru trailerul oficial al unui documentar despre Cleopatra

de Cătălina Matei,

La nici o săptămână de la lansarea trailerului oficial al documentarului „Queen Cleopatra” pe YouTube, Netflix a dezactivat comentariile. Motivul? Producția a stârnit reacții aprinse pe rețelele de socializare în urma portretizării bizare a celebrei regine egiptene.

Netflix a anunțat un film documentar bazat pe viața reginei Cleopatra, dar proiectul a fost criticat pe scară largă pe rețelele de socializare pentru că a descris în mod bizar personalitatea istorică ca fiind de culoare, notează unilad.com. Trailerul oficial al producției, lansat săptămâna trecută pe YouTube, a înregistrat sute de mesaje de revoltă, iar compania de streaming a decis să dezactiveze secțiunea de comentarii.

„De la producătorul executiv Jada Pinkett Smith vine o nouă serie de documentare care explorează viețile reginelor africane proeminente și emblematice”, se arată în descrierea filmului de pe contul YouTube Netflix, care a înregistrat până acum peste 2,2 milioane de vizualizări.

În rolurile principale din „Queen Cleopatra” apar Adele James, Craig Russell și Jada Pinkett Smith, cea din urmă fiind și producătorul executiv al seriei de documentare.

„Sezonul acesta o va prezenta pe Cleopatra, cea mai faimoasă, puternică și neînțeleasă femeie din lume”, explică trailerul.

Dincolo de reacțiile din social media, prezentarea reginei Cleopatra ca fiind de culoare a atras și nemulțumirea egiptenilor. Fostul ministru egiptean al Antichităţilor, Zahi Hawass, faimos pentru cariera sa de arheolog şi pentru apariţiile dese în documentarele despre istoria Egiptului Antic a descris documentarul ca fiind plin de „fapte falsificatoare”. Într-o postare pe contul său de Facebook, Hawass și-a expus indignarea.

Regina Cleopatra s-a născut în anul 69 î.Hr. şi a murit în 30 î.Hr. la Alexandria, când s-a sinucis cu otravă, după ce romanii conduşi de Octavian Augustus au ocupat Egiptul. Ea s-a iubit cu dictatorul roman Iulius Cezar care a făcut-o unica conducătoare a Egiptului după ce l-a înfrânt pe fratele ei mai mic, Ptolemeu al XIII-lea, apoi s-a căsătorit cu generalul Marcus Antonius care i-a cedat o parte din Imperiul Roman.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton