Homepage  / Netflix

Netflix a lansat trailerul de la All the Light We Cannot See. Când are premiera miniseria

Netflix a lansat trailerul de la All the Light We Cannot See. Când are premiera miniseria

de Roxana Mirea,

Netflix a lansat primul trailer pentru miniseria „All the Light We Cannot See” / „Toată lumina pe care nu o putem vedea”, care este o ecranizare a romanului cu același nume, scris de Anthony Doerr. Din distribuție fac parte și Mark Ruffalo și Hugh Laurie. Iată când are premiera „All the Light We Cannot See”.

Netflix a lansat primul trailer pentru All the Light We Cannot See

Miniseria „All the Light We Cannot See” („Toată lumina pe care nu o putem vedea”), regizată de Shawn Levy, va avea premiera pe Netflix pe 2 noiembrie 2023, transmițând lumii o poveste despre curaj, speranță și conexiune umană.

Pe melodia „Clair de lune” a lui Claude Debussy, trailerul proaspăt lansat oferă o primă imagine a serialului de patru episoade, bazat pe romanul lui Anthony Doerr, câștigător al Premiului Pulitzer. „Mesajul meu central pentru fanii cărții – și strig asta din vârful muntelui aici – este: Sunt un fan la fel de mare ca voi”, spune Levy. „[Scopul meu a fost] să fac dreptate acestui roman superb care m-a atins profund.”

Eroii poveștii sunt Marie-Laure, o franţuzoaică nevăzătoare de șaisprezece ani şi Werner, un orfan german de optsprezece ani, care se întâlnesc în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, într-un Saint-Malo asediat.

Este prea multă poveste pentru două ore”, mai spune regizorul. „Durata maximă pe care ne-o permite serialul limitat ne permite să facem dreptate mai temeinic materialului sursă [astfel încât] să fie într-adevăr romanul care prinde viață, mai degrabă decât romanul redus pentru a se potrivi unei durate sau unui format.”

Simțul de anvergură al serialului este evident în noul teaser, care îi poartă pe telespectatori de la arcadele înalte ale Gării Saint-Lazare din Paris la pădurea din fața unei școli militare din Berlin și pe străzile sinuoase din Saint-Malo. „Să urmărești scene finisate, șlefuite, este uluitor: să vezi visul viu al unui autor despre ceva ce am construit cu propoziții și paragrafe este un dar uimitor”, spune Doerr despre faptul că își vede pentru prima dată opera pe ecran.

Aria Mia Loberti și Louis Hofmann sunt protagoniștii din All the Light We Cannot See

Aria Mia Loberti și Louis Hofmann sunt în prim-plan în rolul lui Marie-Laure LeBlanc și Werner Pfennig, care sunt atrași împreună de o emisiune radiofonică ilegală în timpul celor mai întunecate zile ale celui de-al Doilea Război Mondial.

Levy a descoperit-o pe Loberti în urma unei căutări de actori nevăzători și cu vedere redusă la nivel mondial. „Aria, în fiecare zi, a reușit să mă învețe despre experiența de a trăi fără vedere”, spune Levy, care o descrie pe Loberti ca fiind atât „o descoperire magnifică„, cât și un adevărat partener de creație. „A făcut ca serialul să fie mult mai nuanțat și mai autentic în ADN-ul său și, cu siguranță, în modul în care își portretizează eroina centrală.”

A aplicat o dedicare similară în căutarea actorului potrivit pentru rolul lui Werner, audiind sute de actori germani înainte de a-l alege pe Hofmann. „Căutam pe cineva care să aibă inteligența necesară pentru a fi un geniu credibil pe ecran și sufletul necesar pentru a transmite profunzimea lui Werner, chiar și în mijlocul unor circumstanțe crude și implacabile”, spune el.

De asemenea, iubitorii cărții vor avea ocazia să vadă mai multe personaje preferate prinzând viață, printre care Mark Ruffalo în rolul lui Daniel, tatăl lui Marie-Laure, Hugh Laurie în rolul lui Etienne, Lars Eidinger în rolul crudului ofițer al Gestapo Von Rumpel și Marion Bailey în rolul doamnei Manec.

Mark Ruffalo și Hugh Laurie fac parte din distribuție

Mark Ruffalo îl va interpreta pe Daniel LeBlanc, tatăl lui Marie-Laure, principalul lăcătuș de la Muzeul de Istorie Naturală din Paris. Grijuliu și inteligent, el este hotărât să-i ofere fiicei sale oarbe cât mai multă independență, protejând-o și pe ea, și comoara secretă pe care o deține, de ocupația nazistă.

Hugh Laurie îl va interpreta pe Etienne LeBlanc, străunchiul lui Marie-Laure, un veteran excentric din Primul Război Mondial, care suferă de agorafobie și care înregistrează emisiuni radio clandestine, făcând parte din Rezistența franceză.

La fel ca și materialul sursă, serialul urmărește călătoriile aparent paralele ale celor doi protagoniști, care se îndreaptă spre orașul francez de coastă Saint-Malo, unde poveștile lor se intersectează în cele din urmă. Marie-Laure, o franțuzoaică oarbă, evadează din Parisul ocupat de germani împreună cu tatăl ei, în încercarea de a proteja un diamant neprețuit de un ofițer nazist al Gestapo-ului, iar cei doi se refugiază în casa de la malul mării a unchiului ei singuratic.

Între timp, în Germania, tânărul orfan Werner descoperă că are un dar rar pentru reparații radio. Înrolat de regimul lui Hitler, este pus la muncă pentru a urmări emisiuni ilegale, dar nu găsește niciuna – până într-o zi, când vocea unei fete prinde viață pe o frecvență pe care obișnuia să o asculte când era copil. Pe măsură ce bombele cad asupra orașului Saint-Malo, legătura invizibilă dintre Werner și Marie-Laure pe undele radio este pusă la încercare.

Sursa Foto: Netflix

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton