Homepage  / Știri

Netflix, anunț despre noile abonamente. Cât va costa să împarți contul cu un prieten

Netflix, anunț despre noile abonamente. Cât va costa să împarți contul cu un prieten

de Andra Stana,

Netflix și-a prezentat miercuri noul plan prin care vrea să reducă numărul celor care împart parola contului lor de pe platforma de streaming cu prieteni sau cu familia. Iată principalele modificări anunțate de Netflix.

Abonamentele la Netflix, noile schimbări anunțate de platforma de streaming

Netflix a anunțat miercuri, 8 februarie 2023, ce va face pentru a-i opri pe cei care împart gratuit contul de pe platforma de streaming cu prietenii sau membrii familiei.

Astfel, compania a publicat noi reguli – valabile acum doar pentru utilizatorii din Canada, Noua Zeelandă, Portugalia și Spania. Acestea ar urma să se aplice, la un moment dat, și la noi în țară.

E vorba de crearea locației principale, dar și de plata a unor bani în plus pentru adăugarea unui membru suplimentar, se arată în mesajul publicat de Netflix.

Întotdeauna am permis ca persoanele care locuiesc împreună să își împartă contul Netflix. Cu ajutorul unor funcții precum profiluri și fluxuri multiple. Deși acestea au fost extrem de populare, au creat, de asemenea, confuzie cu privire la momentul și modul în care puteți partaja Netflix.

„100 de milioane de gospodării împart conturile de Netflix”

În prezent, peste 100 de milioane de gospodării împart conturile. Ceea ce are un impact asupra capacității noastre de a investi în filme și programe TV noi și de calitate”, a spus compania într-o postare pe blogul menționat anterior.

Astfel Netflix a anunțat acum că a explorat „diferite abordări pentru a rezolva această problemă în America Latină”. Acum, noile reguli îi vor afecta pe clienții din Canada, Noua Zeelandă, Portugalia și Spania.

Cei de la Netflix spun că s-au „concentrat pe oferirea unui control mai mare membrilor asupra persoanelor care le pot accesa contul”. Iată ce opțiuni au abonații Netflix:

  • Setați locația principală: membrii vor fi ajutați să își configureze locația principală. Oricine locuiește în gospodărie va putea utiliza contul respectiv de Netflix.
  • Gestionați accesul la cont și dispozitivele: Membrii pot gestiona cine are acces la contul lor de pe noua noastră pagină Gestionare acces și dispozitive.
  • Transfer de profil: Persoanele care folosesc un cont pot acum transfera cu ușurință un profil către un nou cont, pe care îl plătesc – păstrându-și recomandările personalizate, istoricul de vizionare, Lista mea, jocurile salvate și multe altele.
  • Urmăriți în timp ce călătoriți: Membrii pot în continuare să se uite cu ușurință la Netflix pe dispozitivele lor personale sau să se conecteze la un nou televizor, cum ar fi la un hotel sau la o casă de vacanță închiriată.
  • Cumpărați accesul pentru un membru în plus: Membrii din multe țări (inclusiv din Canada, Noua Zeelandă, Portugalia și Spania) care beneficiază de planul Standard sau Premium pot adăuga un subcont de membru suplimentar pentru până la două persoane cu care nu locuiesc – fiecare cu un profil, recomandări personalizate, nume de utilizator și parolă.

În încheierea mesajului publicat pe blog, a fost evidențiat faptul că „un cont Netflix este destinat unei singure gospodării”.

Cât te costă fiecare prieten cu care îți împarți contul tău de Netflix

Una dintre cele mai importante reguli noi prezentate de Netflix este procesul prin care cei care au abonamentul Netflix vor putea să adăuge utilizatori suplimentari în cont, contra unei taxe lunare.

Cu alte cuvinte, noul utilizator ar avea propriile informații de conectare distincte. În schimb, serviciul său ar fi plătit de titularul de cont la un tarif mai mic față de prețul standard al unui abonament. Potrivit Netflix, vor putea face această mișcare doar utilizatorii care au planurile planurile Standard sau Premium.

În Canada, un abonament Netflix – Standard costă 16,49 CAD (56,1 lei) pe lună. Adăugarea unui utilizator suplimentar costă 7,99 (27,2 lei), scrie wall-street.ro.

Netflix nu a anunțat data de la care vor fi disponibile noile reguli pentru alte țări, cum ar fi SUA sau România. Cu toate acestea, este de așteptat ca și țara noastră să aibă parte de același gen de reguli.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton