Homepage  / Seriale / Nu rata!

Netflix este nr. 1 când vine vorba despre conţinut in demand

Netflix este nr. 1 când vine vorba despre conţinut in demand

de Redactia Tvmania

Nu degeaba doreşte Netflix să deţină conţinut original în proporţie de 50% din catalogul pus online la dispoziţia abonaţilor: serialele originale marca Netflix conduc lista celor mai urmărite producţii digitale din SUA, depăşind considerabil producţiile realizate de competitorii Amazon şi Hulu, scrie businessinsider.com.

Asta reiese dintr-un raport realizat de compania Parrot Analytics (care estimează cererea online, monitorizând reţelele de socializare, site-urile de file sharing şi datele de streaming).

Serialele originale marca Netflix conduc lista celor mai urmărite producţii digitale din SUA

Serialele originale marca Netflix conduc lista celor mai urmărite producţii digitale din SUA

Astfel, în Statele Unite, cel mai urmărit serial digital original din al treilea trimestru al anului care s-a încheiat recent (iulie – septembrie) a fost „Stranger Things”, cu aproape 37.000.000 de „average demand expressions” (termenul folosit de Parrot Analytics pentru a contabiliza interesul în acest caz).

Pe următoarele 10 locuri din clasamentul de 30 de poziţii s-au plasat tot seriale Netflix, ca „Orange Is the New Black”, „The Get Down”, „Narcos”, „Marco Polo”, „House of Cards” şi „Bloodline”. Abia pe locul 12 în top apare o producţie marca Amazon, „The Man in the High Castle”, urmat de producţia Hulu „11.22.63”.

TV-ul rămâne rege

Dar trebuie menţionat că online-ul nu a depăşit încă serialele TV tradiţionale, la capitolul interes: în noiembrie, aceeaşi companie analiza cele mai tari seriale ale momentului şi descoperea că „The Walking Dead” (AMC) se plasa pe primul loc (cu 8 milioane de „average demand expressions”), urmat de „Urzeala tronurilor” (5,1 milioane) şi „Westworld” (4,9 milioane). Netflix apare abia pe locul 24 din 25, cu „Black Mirror”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Alte articole:

După Netflix, și platforma video Amazon Prime Video s-a lansat în România. Cât costă abonamentul

Cum stă Netflix în România: primele cifre

Netflix este disponibil în România

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton