Homepage  / Oscar / Oscar 2021

Netflix, în top la Oscar 2021. Platforma a luat cele mai mult trofee, 7, din 36 de nominalizări

Netflix, în top la Oscar 2021. Platforma a luat cele mai mult trofee, 7, din 36 de nominalizări

de Redactia Tvmania

Ediția cu numărul 93 a galei Premiilor Oscar a fost importantă pentru Netflix. Deși pelicula sa, „The Trial of the Chicago 7” a pierdut trofeul pentru „Cel mai bun film”, în detrimentul „Nomadland”, platforma de streaming a câștigat șapte trofee. Anul trecut, producțiile sale au primit doar două trofee.

La Oscar 2021, gigantul de streaming a primit un total de 36 de nominalizări, inclusiv două pentru „Cel mai bun film” („Mank” și „The Trial of the Chicago 7”). Dintre acestea, Netflix a câștigat șapte premii Oscar, mai multe decât orice altă platformă online, potrivit Variety. Pe locul doi s-a aflat platforma Disney Searchlight Pictures.

Printre trofee se numără cel pentru „Best Makeup and Hairstyling”, cel pentru „Best Costume Design” – premii obținut de „Ma Rainey’s Black Bottom”; de asemenea, alte două trofee, „Best Production Design”  și „Best Cinematography”, au mers către pelicula Netflix „Mank”.

În 2020, Netflix a plecat acasă cu doar două trofee Oscar

Atenția de care se bucură acum Netflix și, prin urmare, filmele sale, nu putea să apară într-un moment mai bun. Potrivit latimes.com, compania a adăugat un număr mai mic de abonați decât estima, într-o perioadă în care piața se împarte acum și între HBO Max și Disney+. 

Într-un interviu pentru The Wall Street Journal, Scott Stuber, „head of original films” la Netflix s-a arătat încântat de numărul mare de nominalizări primite de compania la care lucrează. Stuber a lăsat să se înțeleagă că ar fi de bun augur pentru „recrutarea de artiști” care să vină în echipa platformei de streaming pe viitor.

Sursa foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton