Homepage  / Filme Online / Netflix

Netflix lansează serialul „Moștenirea lui Jupiter”: Până și super-eroii au probleme cu copiii lor adolescenți

Netflix lansează serialul „Moștenirea lui Jupiter”: Până și super-eroii au probleme cu copiii lor adolescenți

de Redactia Tvmania

Din 7 mai, Netflix difuzează serialul „Moștenirea lui Jupiter”, povestea unei familii de super-eroi care trebuie să salveze lumea. Dincolo de efecte speciale, pelerine și explozii, provocarea super-eroilor sunt însă conflictele familiale. 

Inspirat de romanele grafice ale lui Mark Millar și Frank Quitely, primul sezon al serialului de opt episoade „Moștenirea lui Jupiter”, regizat de  Steven S. DeKnight („Spartacus”, „Daredevil”) aduce elemente insolite față de producțiile de gen. 

Serialul produs de Netflix prezintă lupta dintre bine și rău din toate filmele cu supereroi, dar introduce și un alt plan important: înfruntările dintre generații, care scurt-circuitează orice familie de pe planetă. După ce au reușit să salveze lumea timp de un secol, The Utopian / Sheldon Sampson (Josh Duhamel) și Lady Liberty / Grace Sampson (Leslie Bibb) trebuie să le lase super-puterile moștenire fiului și fiicei lor, Brandon (Andrew Horton) și Chloe (Elena Kampouris). Numai că cei doi adolescenți plini de nazuri au chef doar de distracție, nu și de responsabilitatea care vine la pachet cu super-puterile familiei.

 

Moștenirea lui Jupiter. Eroi noi, conflicte vechi

Brandon e plin de complexe că nu se poate compara cu tatăl său, iar Chloe îi reproșează acestuia absența permanentă din familie din cauza salvării omenirii. Dacă la această premisă adăugăm și flash-back-urile care îi prezintă pe ceilalți membri ai familiei, pe Brainwave / Walter Sampson (Ben Daniels), fratele lui Sheldon, și pe tatăl lor, în 1929, când începe totul, povestea dinastiei Sampson se conturează și mai clar. 

 

Originalitatea serialului vine din ironia faptului că provocările din sânul familiei sunt mult mai dure decât cele exterioare – inamici înfiorători și amenințări uriașe. În așteptarea unei lupte de proporții cu cel mai terifiant ticălos al sezonului, Blackstar (Tyler Mane) și cu alte creaturi aflate de partea Răului, serialul pune inspirat în balanță cele două planuri. Scenele precum cea în care fiica își sfidează tatăl în față, iar fiul se refugiază într-o muțenie ostilă sunt convingătoare și dramatice, iar dozele de umor nu-i lipsesc primului serial care pune problema decontării pagubelor făcute de super-eroi pe oriunde ajung să se bată. 

 

 

Moștenirea lui Jupiter. De ce albesc super-eroii 

Este doar începutul provocărilor acestei povești insolite, în care super-eroii îmbătrânesc, încărunțesc și obosesc și despre care s-a spus că e precum cea din „Incredibilii”, dar pe dos. Când fiica lor pozează, din frondă, în pictoriale de modă prea decoltate, iar fiul intră în conflicte absurde din bravadă, super-eroii par niște părinți obișnuiți, triști și exasperați, iar actorii își asumă cu umor și curaj aceste momente. 

Carismaticul Josh Duhamel („The Institute”, „Cu drag, Simon”), atrăgătoarea Leslie Bibb (celebră după rolul reporterei Christine Everhart din franciza „Omul de oțel”) și sobrul Ben Daniels („Culisele puterii”, „The Exorcist) comunică excelent și au prezențe convingătoare în această poveste specială măcar prin premisa sa fantezistă și incitantă – „Cum ar fi dacă Superman și Femeia Fantastică ar avea niște copii fițoși și insolenți, care s-ar comporta de parcă vin din clanul Kardashian?”.  

 

sursa foto: Netflix

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton