Modifica setarile cookie
Homepage  / Cinema

Netflix ne oferă filme românești pe alese. Ce puteți viziona în această perioadă

de Redactia Tvmania

Într-o perioadă în care avem mai mult timp decât oricând pentru vizionarea filmelor, platforma Netflix difuzează o selecție impresionantă din rândul peliculelor românești post-decembriste semnificative. 

Practic, titlurile aflate la dispoziția abonaților alcătuiesc o trecere în revistă a celor mai importante și sonore producții românești ale ultimelor decenii, de la filmele de autor care au definit Noul cinema românesc la filmele comerciale cu încasări record. 

Putem vedea filmele (multipremiate la marile festivaluri de film) regizate de Cristi Puiu, precum „Moartea domnului Lăzărescu”, „Aurora” sau „Sieranevada”, dar mai ales „Marfa și banii”, excelentul debut în lung-metraj din 2001 al regizorului, cu Răzvan Vasilescu și foarte tinerii, pe atunci, Dragoș Bucur, Alexandru Papadopol și Ioana Flora – un film din păcate neprogramat de televiziunile românești. 

Putem trece prin titluri importante din filmografia de excepție a lui Cristian Mungiu, de la „Occident”, „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, la „Amintiri din Epoca de aur” și „Bacalaureat”. Avem la dispoziție filmele lui Corneliu Porumboiu, prezent în selecție cu „A fost sau n-a fost”, „Metabolism”, „Comoara”, dar și „Fotbal infinit” sau „Al doilea joc”. Avem de ales între producții semnate de Tudor Giurgiu („Legături bolnăvicioase”, „De ce eu” sau „Despre oameni și melci”), Anca Damian („Întâlniri încrucișate”, „Perfect sănătos”) sau Marian Crișan („Orizont”). 

Avem de văzut și filme recente, precum „Povestea unui pierde-vară”, „Charleston”, „Să nu ucizi”, „Breaking News” sau „Cărturan”, dar și consistente producții mai vechi, printre care „Câini”, „Marți, după Crăciun” sau „Marele jaf comunist”. 

Dintre titlurile comerciale propuse de Netflix nu lipsesc nici peliculele care s-au bucurat de încasări consistente, precum „Selfie”, „Oh, Ramona!” sau „Ghinionistul” ori comedii de public, printre care „Bună, ce faci?”, „6,9 pe scara Richter”, „Love Building” sau  „Afacerea Est”. Pentru toți cinefilii care vor să savureze povești autohtone substanțiale, provocatoare, originale, dar și pentru toți spectatorii cărora le e pur și simplu dor de actorii noștri, Netflix vine cu o ofertă perfect adecvată momentului. 

Urmărește-ne pe Google News
  

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te