Homepage  / Știri / Netflix

Netflix opreşte toate proiectele şi achiziţiile viitoare din Rusia. Măsura este temporară

Netflix opreşte toate proiectele şi achiziţiile viitoare din Rusia. Măsura este temporară

de Cătălina Matei,

În urma impactului invadării Ucrainei de către Vladimir Putin, Netflix a oprit temporar toate proiectele şi achiziţiile viitoare din Rusia, anunță Variety. În prezent, platforma de streaming are patru seriale în limba rusă în producţie şi post-producţie, inclusiv ”Zato”, o dramă poliţistă regizată de Dasha Zhuk.

La începutul acestei săptămâni, Netflix a declarat că, în circumstanţele actuale, nu are de gând să adauge canale de stat la serviciul său rusesc, în ciuda unei reglementări care i-ar impune să distribuie canale susţinute de stat. Rusia este una dintre cele 190 de ţări în care este disponibil serviciul Netflix.

Pe lângă sancțiunile economice la nivel mondial, impuse în urma invadării Ucrainei, Rusia se confruntă acum și cu un boicot în industria filmului şi a televiziunii.

Astfel, organizatorii Festivalului de film de la Cannes au emis o declaraţie marţi în care spun că vor interzice participarea delegaţiilor oficiale ruse la ediția din 2022, dacă nu se încheie conflictul din Ucraina.

De asemenea, luni, compania Walt Disney  a anunțat că va întrerupe în mod similar toate lansările în cinematografele din Rusia, inclusiv  cea a filmuluiu Pixar „Turning Red”, care avea programată premiera pe 10 martie. La câteva ore după anunț, și Warner Bros. a oprit lansarea filmului. „The Batman” în Rusia.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton