Homepage  / Seriale

Netflix pregătește „Age of Samurai: Battle for Japan”, prezentată ca o „«Urzeală a tronurilor» reală”

Netflix pregătește „Age of Samurai: Battle for Japan”, prezentată ca o „«Urzeală a tronurilor» reală”

de Redactia Tvmania

Aflată deja în producție, „Age of Samurai: Battle for Japan” este o docudramă despre Japonia feudală, descrisă de către Netflix ca fiind o „«Urzeală a tronurilor» reală”.

Platforma de streaming Netflix nu se împacă deloc cu succesele înregistrate (de alții!) cu „Urzeala tronurilor” sau (viitorul presupus succes de la Amazon) „Stăpânul inelelor” și contraatacă. „Age of Samurai: Battle for Japan” va fi plasată în Japonia medievală, pentru a bifa genul „Urzelii tronurilor”, și se va baza pe fapte istorice, pentru a bifa și genul „Cernobîlului”, care-a avut succes instantaneu tocmai ecranizând o întâmplare reală.

Va fi adusă în prim-plan povestea lui Date Masamune (1567 – 1636), un samurai celebru care a trăit într-o perioadă importantă a istoriei japoneze și a luat parte la bătălia de la Sekigahara, eveniment fondator pentru Japonia. Date Masamune este și un personaj ofertant: și-a asasinat fratele pentru a-și asigura succesiunea, și-a scos singur un ochi în copilărie (din care cauză apoi a fost poreclit apoi Dragonul cu un singur ochi), iar casca armurii sale în formă de semilună asimetrică a fost sursa de inspirație pentru masca lui Darth Vader.

După Deadline, serialul va fi și un omagiu adus romanelor grafice despre samurai și artei japoneze. „Age of Samurai: Battle for Japan”, o coproducție între SUA, Japonia și Canada, se filmează acum în Japonia și ar trebui să ajungă pe platforma Netflix chiar anul acesta.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton