Homepage  / Netflix

Netflix pregătește unul dintre cele mai scumpe seriale ale sale de până acum: „Avatar: The Last Airbender”

Netflix pregătește unul dintre cele mai scumpe seriale ale sale de până acum: „Avatar: The Last Airbender”

de Mioara Tronaru,

Filmările pentru noul live-action de la Netflix „Avatar: The Last Airbender”, adaptare după celebrul serial omonim produs de Nickelodeon, s-au încheiat în Vancouver, Canada. Iar site-ul What's on Netflix a aflat toate amănuntele despre producție.

Creat de Michael Dante DiMartino și Bryan Konietzko, „Avatar: The Last Airbender” (2005–2008) a fost unul dintre cele mai vizionate seriale animate de la mijlocul anilor 2000, iar spin-off-ul din 2012, „The Legend of Korra”, a fost la fel de bine primit de fani.

Din septembrie 2018, Netflix a anunțat că a dat undă verde pentru realizarea unui live-action după seria animată. Inițial, au fost cooptați în producție și creatorii originalului, dar aceștia s-au retras destul de repede din cauza unor „diferențe de viziune”.

Acum, filmările s-au terminat, iar proiectul intră în faza de postproducție, care se anunță destul de îndelungată, deoarece nimeni nu se așteaptă să ajungă pe platformă mai devreme de 2023. Dar e drept că nici Netflix-ul nu a spus nicio vorbuliță despre vreo dată de lansare.

Echipa Avatar

În schimb, What’s on Netflix a aflat că primul sezon va avea opt episoade, că s-a folosit o tehnologie nouă de filmare și că vom avea în față unul dintre cele mai scumpe seriale făcute de platformă până acum. Se pare că fiecare episod a costat în jur de 15 milioane de dolari, ceea ce duce la un buget total de 120 de milioane de dolari pentru un singur sezon.

…și-ncă trei filme

În același timp, nici Nickelodeon și Paramount Animation nu stau cu mâinile în sân. Cele două studiouri au anunțat realizarea a trei noi filme de animație plasate în lumea „Ultimului Maestru al Aerului”.

Titlurile încă nu se știu, dar vor avea premierele în 2024, 2025, respectiv 2026. Probabil Paramount le va distribui în cinematografe, pentru ca apoi să fie urcate pe Paramount+. Zvonurile sunt că ar putea ajunge și pe Netflix, deoarece Paramount+ nu are acoperire globală.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton