Homepage  / Netflix

Netflix pregătește cinci adaptări noi după scrierile lui Dr. Seuss

Netflix pregătește cinci adaptări noi după scrierile lui Dr. Seuss

de Mioara Tronaru,

Netflix și Dr. Seuss Enterprises anunță cinci noi serii animate inspirate de iconicele povești și personaje create de Dr. Seuss, aflăm de pe Cartoon Brew. Noile producții vor fi dedicate preșcolarilor.

Proiectele se vor inspira din „Horton Hears a Who!”, „The Sneetches”, „Wacky Wednesday”, „Thidwick the Big-Hearted Moose” și „One Fish, Two Fish, Red Fish, Blue Fish”. Și vor fi realizate „într-un mod proaspăt și modern, care să rezoneze cu publicul de astăzi”, a declarat Heather Tilert, director pentru conținutul preșcolar de la Netflix.

Lucru susținut și de Susan Brandt, CEO al Dr. Seuss Enterprises: „Noi am căutat dintotdeauna moduri noi și inovatoare pentru a ne prezenta poveștile, personajele și mesajele unei noi generații de fani, iar Netflix are abilitatea unică de a crea adaptări originale și încântătoare după poveștile noastre atemporale, cu accent pe imaginație, distracție și educație”.

Dustin Ferrer („Esme & Roy”, „Shimmer & Shine”, „Daniel Tiger’s Neighborhood”) a preluat funcțiile de producător executiv și showrunner pentru toate cele cinci proiecte.

Parteneriatul dintre Netflix și Dr. Seuss Enterprises a început cu serialul animat „Green Eggs and Ham”, care a avut premiera pe platformă în 2019. Al doilea sezon al serialului este programat pentru 8 aprilie 2022.

Despre Dr. Seuss

Pe numele său adevărat Theodor Seuss Geisel (1904-1991), Dr. Seuss este un scriitor american, cunoscut mai ales pentru cărțile sale pentru copii. 

Pe la mijlocul secolului trecut, în urma unor cifre îngrijorătoare despre analfabetism, un editor i-a propus lui Theodor Geisel, pe vremea aceea un as al sloganurilor publicitare, să scrie o poveste pentru copii folosind o listă de 250 de cuvinte din vocabularul de bază pentru a-i învăța pe cei mai mici cititori să dezlege tainele lecturii. Iar acesta a reușit s-o facă în 236 de cuvinte, în versuri și cu propriile desene. Așa s-a născut „The Cat in the Hat”. Cartea a devenit bestseller în Statele Unite și o „lucrare” de referință în învățarea cititului. Și a avut numeroase continuări.

În 1984, Dr. Seuss a primit premiul Pulitzer pentru contribuția sa la educația copiilor din America, iar revista „Life” l-a plasat printre cele 100 de personalități care au schimbat lumea.

Cărțile sale sunt disponibile și în limba română, la Editura Arthur.

Citește și

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton