Homepage  / Știri

Netflix sfidează regulile din Rusia. Platforma nu va găzdui televiziuni rusești

Netflix sfidează regulile din Rusia. Platforma nu va găzdui televiziuni rusești

de Andra Stana,

Netflix a declarat că, în circumstanțele actuale, nu se va supune unei legi din Rusia care ar obliga platforma să găzduiască mai multe posturi tv de propagandă rusești, anunță Reuters.

Luni, platforma Netflix a confirmat că nu are de gând să adauge canale de stat rusești la serviciul său, în ciuda unei reglementări care ar impune serviciului de streaming să distribuie canale susținute de stat.

„Având în vedere situația actuală (războiul din Ucraina), nu avem de gând să adăugăm aceste canale la serviciul nostru”, a declarat un purtător de cuvânt al Netflix într-o declarație citată de Reuters.

Politico a raportat pentru prima dată că Netflix, care și-a lansat serviciul în Rusia în octombrie 2020, intră sub incidența noilor reglementări ruse care impun aplicarea modificărilor de la 1 martie.

Netflix ar trebui să distribuie gratuit 20 de posturi rusești

Reglementările, supravegheate de autoritatea de reglementare a comunicațiilor din Rusia, Roskomnadzor, impun ca serviciile audiovizuale cu peste 100.000 de abonați în acea țară să distribuie gratuit 20 de canale rusești de știri, sport și divertisment.

Printre acestea se numără Channel One, NTV şi Spa, o televiziune operată de Biserica Ortodoxă din Rusia, scrie paginademedia.ro.

Purtătorul de cuvânt al Netflix nu a vrut să spună nimic despre eventualele negocieri purtate între companie și autoritățile de reglementare ruse.

Rusia este una dintre cele 190 de țări în care Netflix este disponibil. În Rusia, Netflix ar avea în jur de 1 milion de abonați, dintr-un total de 144,1 miliioane de cetățeni.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton