Homepage  / Netflix

Recomandare Netflix. O dublă poveste romantică: „Ultima scrisoare de dragoste”

Recomandare Netflix. O dublă poveste romantică: „Ultima scrisoare de dragoste”

de Redactia Tvmania

Filmul „Ultima scrisoare de dragoste” / „The Last Letter from Your Lover” (2021), ecranizare a cărții omonime a cunoscutei romanciere Jojo Moyes (tradusă și la noi), urmărește două povești de dragoste petrecute la zeci de ani distanță, dar legate prin visuri și emoții. Una are loc pe Riviera franceză, în anii '60, iar cealaltă la Londra, în zilele noastre. 

Parfumul scrisorilor romantice

În anii ’60, frumoasa și stilata Jennifer Stirling (Shailene Woodley), soția lui Laurence Stirling (Joe Alwyn), un bărbat bogat și bine situat, este protagonista unor întâmplări tulburătoare, care îi schimbă pentru totdeauna tectonica sufletească și convingerile despre viață pe care le credea imposibil de clintit. Apariția unui misterios ziarist, Anthony O’Hare (Callum Turner), va declanșa în viața lui Jennifer o serie furtunoasă de evenimente, impunându-i alegeri definitive și creându-i amintiri care o vor urmări pentru tot restul vieții.

Și epoca SMS-urilor care nu mai vin…

Tot acest tumult sentimental petrecut cu decenii în urmă și aparent încheiat este însă răscolit atunci când, în Londra contemporană, intempestiva ziaristă Ellie (Felicity Jones), în căutare de date despre o fostă angajată a publicației la care lucrează, dă peste un teanc de scrisori pasionale adresate cândva lui Jennifer. Vibrația lor specială începe să o obsedeze pe tânăra care vrea să afle cât mai multe detalii. Ajutată de Rory McCallan (Nabhaan Rizwan), un angajat timid de la arhiva ziarului, despre care nu bănuiește ce rol va avea în viața ei, Ellie pune cap la cap povestea intensă a cărei protagonistă a fost Jennifer.

Filmul beneficiază de o distribuție plină de nume sonore, văzute în câteva dintre cele mai îndrăgite producții ale ultimilor ani: Shailene Woodley („Descendenții”, seria „Divergent”, „Marile minciuni nevinovate”), Felicity Jones („Dr. Who”, „La nebunie!”, „Teoria întregului”, „Rogue One: O poveste Star Wars”), Callum Turner („Război și pace”, „Animale Fantastice: Crimele lui Grindelwald”, „Emma”) și Joe Alwyn („Favorita”, „Mary, regina Scoției”), dar ne prilejuiește și o scurtă întâlnire cu regretatul Ben Cross, aici într-una dintre ultimele sale apariții.

Cu atmosfera sa impregnată de romantism, subliniată de peisajele amețitor de frumoase de pe Riviera franceză, costumele atent construite create de Anna Robbins și o coloană sonoră tulburătoare, pe care se regăsesc piese antologice, precum „Summer Wine”, „This Little Bird” sau „Do Right Woman, Do Right Man”, filmul vorbește despre puterea iubirii de-a străbate anii și de-a ajuta oamenii să înfrunte cele mai devastatoare absențe.

„Ultima scrisoare de dragoste” / „The Last Letter from Your Lover” – din 23 iulie pe Netflix

Dragoste, Franța/Marea Britanie, 2021

Regia: Augustine Frizzell

Cu: Shailene Woodley, Felicity Jones, Callum Turner, Joe Alwyn, Ben Cross, Nabhaan Rizwan, Diana Kent

Vezi și:

August pe Netflix | Meniu pentru o zi caniculară: filme & seriale fresh, de urmărit împreună

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton