Homepage  / Netflix

Netflix va realiza un remake după filmul clasic „Salariul groazei”

Netflix va realiza un remake după filmul clasic „Salariul groazei”

de Andreea Hentea,

Regizorul Julien Leclercq („În umbra santinelei”) va regiza noua versiune a celebrului film al lui Henri-Georges Clouzot din 1953, „Salariul groazei”, despre patru bărbați disperați care transportă nitroglicerină în două camioane șubrede, pe un drum lung și periculos, scrie hollywoodreporter.com.

„Salariul groazei” / „Le salaire de la peur”, capodopera lui Henri-Georges Clouzot din 1953, recompensată cu Ursul de Aur, BAFTA și Palme dʼOr la Festivalul de la Cannes, îi avea în distribuție pe Yves Montand, Charles Vanel și Vera Clouzot.

Filmul a rămas pentru totdeauna în imaginarul cinefil, impresionând prin tensiunea sa aflată la cote înalte și prin acuratețea cu care descria traiul infernal al acestor oameni sărmani, angajați de o companie petrolieră americană într-un sat din America Centrală.

„Călătoria uimitoare a celor două camioane, cale de 300 de mile, către un puț de petrol în flăcări, cu fatala încărcătură de nitroglicerină, este redată copleșitor de directorul de imagine Armand Thirard. Acesta surprinde perfect tensiunea insuportabilă a celor două echipe de bărbați închise în cabina strâmtă a camionului, în care fiecare zguduire și denivelare de pe drum îi fac să tresară, amenințându-i cu o moarte atât de fulgerătoare, încât nici măcar nu ar putea-o conștientiza”, scria reputatul critic Roger Ebert despre film.

O provocare de proporții

Recent, regizorul Julien Leclercq (specializat în filme de acțiune precum „În umbra santinelei” / „Sentinelle”, cu Olga Kurylenko, disponibil pe Netflix, „Echipa de tâlhari” / „Braqueurs” sau „Lʼassaut”), a anunțat că vrea să refacă povestea din „Salariul groazei” și să readucă în atenție personajele care străbat un asemenea traseu îngrozitor.

Julien Leclercq este și creatorul serialului „Echipa de tâlhari: Serialul” (difuzat de Netflix), inspirat de propriul său lungmetraj omonim din 2015, alături de co-scenaristul Hamid Hlioua, cu care va colabora și la acest remake după „Salariul groazei”. Noul film, care nu are, deocamdată, un titlu definitiv, îi are în distribuție pe Franck Gastambide („Taxi 5”), Alban Lenoir („Glonțul pierdut”), Ana Girardot („Escobar: Paradisul pierdut”) și Sofiane Zermani („Mauvaises herbes”) și va avea premiera internațională la Netflix anul viitor.

„Să strâng această distribuție, pentru refacerea unui astfel de film, cu o difuzare la nivel mondial de către Netflix, mă obligă să-mi pun toată inima și tot curajul în el”, a spus Julien Leclercq, care a adăugat că „Provocarea este uriașă”.

Și un reper pentru marii cineaști

Henri-Georges Clouzot, maestrul francez al thriller-ului, a scris scenariul filmului „Salariul groazei” împreună cu fratele său, Jean Clouzot (prezent pe genericele tuturor filmelor acestuia cu pseudonimul Jérôme Geronimi), adaptând pentru ecran romanul omonim al lui Georges Arnaud.

Conform deadline.com, în timpul turnajului filmului „Dunkirk”, marele regizor Christopher Nolan a proiectat filmul „Salariul groazei” pentru echipa sa de filmare, pentru a-și inspira oamenii și a se asigura astfel că scenele din film care implicau camioane vor reuși perfect.

Remake-ul după „Salariul groazei” nu este primul caz în care un film clasic devine sursă de inspirație pentru o platformă de streaming. Platforma Amazon a adaptat celebrul thriller psihologic „Inseparabilii” / „Dead Ringers” (1988), al lui David Cronenberg, cu Jeremy Irons, transformându-l în serialul „Inseparabile”, cu Rachel Weisz în dublu rol principal, care va avea premiera pe 21 aprilie.

De asemenea, platforma Peacock și Sky au anunțat recent o „reinventare” a thrillerului clasic „Ziua șacalului” (1973), al lui Fred Zinnemann, cu Eddie Redmayne în rolul principal.

foto: Netflix

Citește și

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton