Homepage  / Vedete / Vedete străine

Noi detalii despre încoronarea regelui Charles al III-lea. Schimbările majore plănuite de noul suveran

Noi detalii despre încoronarea regelui Charles al III-lea. Schimbările majore plănuite de noul suveran
8

de Andra Stana,

Regele Charles al III-lea va fi încoronat la Westminster Abbey pe 6 mai, într-o ceremonie fastuoasă. Noul suveran plănuiește însă să aducă anumite schimbări tradițiilor. Cu alte cuvinte încoronarea sa va fi diferită față de cea a mamei sale, regina Elisabeta a II-a. Care sunt diferențele anunțate de Palatul Buckingham.

Charles, care va deveni oficial regele Charles al III-lea pe 6 mai, când are loc încoronarea sa, își dorește ca evenimentul să fie unul mai modest.

Încoronarea regelui Charles al III-lea va fi prima încoronare britanică din era social media. În acest context, Palatul Buckingham a anunțat duminică, 9 aprilie, că evenimentul va fi marcat inclusiv prin crearea unui emoji special pe Twitter. Încoronarea reginei Elisabeta a II-a a fost prima încoronare televizată în urmă cu 70 de ani.

„Un nou emoji pentru a marca încoronarea a fost dezvăluit, bazat pe coroana Sfântului Edward. Acesta va apărea pe Twitter atunci când sunt folosite anumite cuvinte cheie”, a anunţat Palatul Buckingham, într-un comunicat, citat de Agerpres.

Regele Charles a scurtat procesiunea din ziua încoronării sale

Printre schimbările aduse tradițiilor se numără și traseul procesiunii. Astfel, pe 6 mai, Charles și Camilla nu vor respecta tradiția. Mai precis, noul suveran va micșora traseul procesiunii pe care mama sa l-a urmat în 1953.

Cei doi vor pleca de la Palatul Buckingham în trăsura de stat „Diamond Jubilee”, trasă de cai, construită pentru cea de-a 60-a aniversare a reginei Elisabeta. Acesta dispune de aer condiționat, geamuri electrice și un sistem de suspensie care va oferi o călătorie confortabilă, scrie apnews.com.

Traseul de 2 kilometri este puțin mai scurt decât cel pe care l-a parcurs Elisabeta până la Westminster Abbey.

În timp ce Charles vrea să arate că monarhia este încă relevantă în Marea Britanie modernă și multiculturală, el a declarat că intenționează să reducă dimensiunea instituției. Se așteaptă ca încoronarea să reflecte acest lucru, cu o ceremonie mai scurtă și mai puțin extravagantă decât cea de trei ore de la ceremonia de încoronare a Elisabetei a II-a.

Noi detalii despre încoronarea regelui Charles. Schimbările majore plănuite de noul suveranIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

Ce bijuterii va purta Camilla în ziua încoronării lui Charles

La încoronarea regelui Charles al III-lea vor putea fi remarcate câteva elemente-cheie. Vor fi scoase la lumină cinci săbii simbolice, două sceptre și inelul suveranului din safir cu o cruce de rubin încrustată în diamante.

Camilla va purta coroana reginei Mary, bunica Elisabetei a II-a. Totodată, ea va ține în mână un sceptru controversat din fildeș.

În timpul ceremoniei solemne conduse de Justin Welby, arhiepiscopul de Canterbury, Charles va fi încoronat și va primi Coroana Sfântului Edward. Aceasta este piesa centrală a bijuteriilor coroanei, pe care milioane de oameni o văd în fiecare an la Turnul Londrei.

Coroana, care este sursa de inspirație pentru emoji-ul încoronării, are o ramă de aur masiv de 2,2 kilograme, încrustată cu rubine, ametiste, safire, granate, topaze și turmaline și are un capac de catifea purpurie și o bandă de hermină. A fost purtată de Elisabeta în timpul încoronării sale și a fost recondiționată pentru fiul ei.

La finalul ceremoniei, Charles va trece la Coroana Imperială de Stat, care este mai ușoară, pentru procesiunea de întoarcere la palat.

Charles și Camilla vor călători într-o trăsură veche de 260 de ani

Spre deosebire de traseul de 8 kilometri pe care Elisabeta și soțul ei, prințul Philip, l-au parcurs în jurul Londrei în 1953, Charles și Camilla se vor întoarce pe unde au venit, dar într-o trăsură veche de 260 de ani, folosită la fiecare încoronare de la cea a lui William al IV-lea din 1831, mai scrie sursa citată.

Trăsura „Gold State Coach” cântărește 4.000 de kilograme și este trasă de opt cai. Elisabeta a descris-o ca fiind „oribilă”, regina Victoria s-a plâns de „oscilația ei angoasantă“, iar William al IV-lea – cunoscut sub numele de Regele Marinar – a spus că era ca și cum „te-ai afla la bordul unei nave care se zvârcolește pe o mare agitată”.

„Când o urmărești, o poți auzi scârțâind, astfel încât sună ca un vechi galion care merge”, a declarat Martin Oates, care a ajutat la restaurarea ei. „Nu este chiar o mașină de spălat“.

Trăsura aurită este atât de grea, încât se poate deplasa doar la o viteză foarte mică. Acest lucru ar trebui să ofere mai mult timp pentru ca oamenii de pe traseu să îi vadă pe regele și regina proaspăt încoronați.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton