Homepage  / Netflix

Noi episoade din „Borgen”, pe Netflix în 2022. Primele imagini din serialul danez

Noi episoade din „Borgen”, pe Netflix în 2022. Primele imagini din serialul danez
3

de Andra Stana,

„Borgen - Power & Glory” revine cu un nou sezon pe Netflix. Platforma de streaming a dezvăluit data lansării pentru noul sezon, al patrulea, al celebrei drame politice daneze.

Sezonul 4 din „Borgen” va avea premiera pe Netflix în țările nordice pe 14 aprilie și în restul lumii pe 2 iunie. Telespectatorii s-au despărţit de „Borgen” în 2013, atunci când eroina Birgitte Nyborg tocmai câştigase alegerile electorale. Noul sezon o arată, după 10 ani, în funcţia de ministru de Externe într-un guvern condus de o altă femeie, cu zece ani mai tânără decât ea, informează Agerpres.

În regatul scandinav cu 5,8 milioane de locuitori, primele trei sezoane din „Borgen” au fost urmărite de 1,6 milioane de telespectatori.

Primele trei sezoane sunt disponibile pe Netflix România.

Ce poveste spune „Borgen – Power & Glory”

Borgen – Power & Glory, o urmărește din nou pe Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen), personalul ei și mass-media însărcinate să o acopere, de data aceasta în rolul ei de ministru al afacerilor externe. Noul sezon tratează unele dintre cele mai mari probleme politice ale timpului nostru; relevanța tărâmului danez în lumea modernă, lupta superputerilor pentru controlul Arcticii – și nu în ultimul rând, criza climatică. Povestea principală se concentrează pe lupta pentru putere și pe ceea ce puterea le face oamenilor – atât la nivel profesional, cât și la nivel personal.

https://www.youtube.com/watch?v=8wkugBn4qnw

Birgitte Nyborg este noul ministru pentru Afaceri Externe, când o companie de foraj descoperă brusc petrol în Groenlanda. Un eveniment care marchează începutul unei lupte internaționale pentru putere în Arctica și unul în care Nyborg, politicianul de altfel atât de experimentat, trebuie să accepte că, în ciuda relației de „frate mai mare” a Danemarcei cu Groenlanda, când vine vorba de superputeri internaționale, Danemarca este jucătorul minor – și unul oarecum indisciplinat…

Noul sezon va urma, de asemenea, călătoria lui Katrine Fønsmark (Birgitte Hjort Sørensen). După ce a fost șefa de presă a lui Birgitte pentru o perioadă, ea a revenit în jurnalism și a obținut un loc de muncă ca șef al departamentului de știri pentru un mare post de televiziune la nivel național.

O continuare independentă a sezoanelor precedente din „Borgen”

Borgen – Power & Glory este o continuare independentă a sezoanelor anterioare ale lui Borgen. Distribuția îi include pe Sidse Babett Knudsen, Birgitte Hjort Sørensen, Mikkel Boe Følsgaard, Nivi Pedersen, Svend Hardenberg și Lucas Lynggaard Tønnesen, alături de Özlem Saglanmak, Simon Bennebjerg, Johanne Louise Schmidt, Magnus Millang și Darren Pettie.

Din distribuția originală se întorc și Søren Malling, Signe Egholm Olsen, Mikael Birkkjær, Lisbeth Wulff, Lars Mikkelsen, Laura Allen Müller Smith, Jens Albinus, Lars Knutzon, Peter Mygind, Morten Kirkskov și Angunnguaq Larsen.

Borgen – Power & Glory este produs de SAM Productions (The Chestnut Man, Ragnarok) pentru DR în cooperare cu Netflix și va avea premiera pe Netflix în țările nordice pe 14 aprilie și în restul lumii pe 2 iunie.

Borgen 2022 sc 838 854Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 3

Succesul internațional al lui „Borgen”, o surpriză

Eva Redvall, profesor universitar și specialistă în ficțiuni scandinave a declarat că „Borgen” a fost realizat pentru un public danez. Aceata a explicat că succesul său în străinătate a reprezentat o surpriză. „Însă combinaţia fină dintre scena politică, dramele personale şi peisajul media într-un context danez i-a intrigat şi fascinat pe telespectatorii străini”, a mai spus Eva Redvall, citată de stiripesurse.ro.

„În Danemarca, „Borgen” înseamnă o producţie de televiziune pentru toată lumea, însă în străinătate este un serial subtitrat şi de nişă”, a adăugat Redvall.

Vândut în aproape 190 de pieţe, Serialul „Borgen”, care a ajuns să fie vândut în aproape 190 de piețe, a avut parte de o nouă „viaţă” odată cu lansarea primelor trei sezoane pe Netflix. Platforma de streaming a mizat pe succesul producţiileor scandinave.

Pe final de 2021, Netflix propunea deja 70 de titluri nordice, dovadă a popularităţii lor constante.

Credit foto: Mike Kollöffel

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton