Homepage  / Cinema

Christopher Nolan dezvăluie trailerul exploziv al filmului „Oppenheimer” la CinemaCon

Christopher Nolan dezvăluie trailerul exploziv al filmului "Oppenheimer" la CinemaCon

de Andreea Hentea,

La recentul eveniment CinemaCon desfășurat la Las Vegas, regizorul Christopher Nolan a urcat pe scenă pentru a dezvălui, în aplauzele publicului, noi secvențe dramatice din cel mai recent film al său, „Oppenheimer”, așteptat cu încordare. Cineastul a făcut și câteva considerații cuprinzătoare asupra vieții lui J. Robert Oppenheimer, fizicianul american care a contribuit la crearea bombei atomice, scrie variety.com.

Christopher Nolan, un mare susținător al difuzării filmelor în cinematografe și un critic al platformelor de streaming, a urcat pe scenă în aplauzele furtunoase ale mulțimii proprietarilor de cinematografe (evenimentele de tip CinemaCon reprezintă cea mai amplă și cea mai importantă întâlnire a proprietarilor de cinematografe din întreaga lume – n.r.). Cineastul a spus: „Nu știu nicio poveste mai dramatică și cu mize mai mari decât cea a lui Oppenheimer”.

Așteptat cu extrem de mare interes, noul său film înfățișează echipa fizicianului angajată în munca secretă de fabricare a bombelor, dar surprinde, într-o măsură, momentul în care Rusia își dezvoltase, de asemenea, tehnologia atomică, ridicând întrebări referitoare la un posibil spionaj printre cei care lucrau la Los Alamos.

„O poveste care trebuie văzută pentru a fi crezută”

Nolan a mai spus că protagonistul filmului său a luat atunci câteva decizii ale căror ecouri se mai simt și astăzi. „Ne place sau nu, J. Robert Oppenheimer este cea mai importantă persoană care a trăit vreodată”, a declarat cineastul, adăugând: „El a modelat lumea în care trăim, atât în bine, cât și în rău. Povestea lui trebuie văzută pentru a fi crezută”.

Filmul, pe care studiourile Universal îl lansează pe 21 iulie (inclusiv în cinematografele din România), este una dintre cele mai ambițioase lansări de vară ale marilor studiouri care au avut loc în ultimii ani. Într-o perioadă rezervată, de obicei, filmelor ușoare și cu supereroi, „Oppenheimer” propune câteva teme importante, printre care o realizare științifică aptă să schimbe cursul istoriei.

J. Robert Oppenheimer a condus Proiectul Manhattan, ca șef al laboratorului din Los Alamos, înainte de a deveni un critic al armelor de distrugere în masă. „Povestea lui este în același timp un vis și un adevărat coșmar”, a spus Nolan despre eroul noului său film.

Filmul se anunță absolut impresionant

Trailerul filmului „Oppenheimer” ne arată treceri de la alb-negru la tonuri fumurii și la culori eclatante, iar decorurile arată impecabil. Cillian Murphy, cu un aspect emaciat și ochii de un albastru intens sub borul pălăriei de fetru, pare însăși dublura lui Oppenheimer, având aerul bântuit al unui bărbat care a dezlănțuit o armă extraordinară, dar și un distrugător de lumi. Când Proiectul Manhattan a fost lansat, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, soarta lumii s-a aflat în cumpănă. „Nu știu cine ar mai putea fi de încredere purtând o astfel de armă, dar naziștii sigur nu”, spune Oppenheimer în film.

De altfel, Cillian Murphy este un veteran al filmelor lui Nolan. El a jucat în „Dunkirk”, „Inception” și „Batman Begins” (fiind aproape să câștige rolul titular, pe care l-a pierdut în fața lui Christian Bale, interpretând, în schimb, rolul lui Jonathan Crane alias „The Scarecrow”). În film îi vom mai vedea pe Matt Damon în rolul generalului Leslie Groves, pe Robert Downey Jr. în rolul lui Lewis Strauss, membru al Comisiei pentru Energie Atomică, și pe Emily Blunt în rolul soției lui Oppenheimer, Katherine. Distribuția îi mai include pe Rami Malek și pe Florence Pugh.

Christopher Nolan, care este, de asemenea, scenarist și producător al filmului „Oppenheimer”, este unul dintre cei mai apreciați regizori de la Hollywood (inclusiv din punct de vedere financiar), semnând filme extraordinare, precum trilogia „Dark Knight”, „Inception”, „Interstellar” și „Dunkirk”.

Până la premiera din 21 iulie, urmăriți trailerul filmului aici:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton