Homepage  / HBO

„Nolly”, o miniserie despre mărirea și decăderea unei actrițe britanice, va fi în curând la HBO

„Nolly”, o miniserie despre mărirea și decăderea unei actrițe britanice, va fi în curând la HBO

de Mioara Tronaru,

Miniseria britanică „Nolly” (2023) urmărește momentul în care actrița Joan Noele Gordon (1919 - 1985) se prăbușește de pe soclul pe care urcase datorită faimosului serial „Crossroads” (1964 - 1988), în care deținea, de aproape două decenii, rolul Meg Mortimer.

Despre ce e vorba în „Nolly”

Toate cele trei episoade ale miniseriei vor fi la HBO, duminică 23 iulie, de la ora 20.00 la 23.30.

Joan Noele Gordon (Helena Bonham Carter), Nolly pentru prieteni, era o legendă. Ca văduva cu părul roșu Meg Richardson, din lungul serial „Crossroads”, devenise una dintre cele mai cunoscute persoane din Marea Britanie. Apoi, în 1981, pe culmile succesului, a fost concediată din serial, fără nicio avertizare și fără nicio explicație. Cu vorbele șefului zdrăngănindu-i în cap – „toate lucrurile bune trebuie să aibă un sfârșit” Gordon s-a trezit dată afară din show-ul care devenise viața ei de mai bine de 18 ani. Alături de Helena Bonham Carter, din distribuție, mai fac parte Con O’Neill (pe care l-am mai văzut în „Cernobîl” sau „Batman”-ul din 2022), Augustus Prew (care a apărut în serialul de la Amazon, „The Lord of the Rings: The Rings of Power”).

Un proiect de suflet

Câștigător de BAFTA, pentru „Doctor Who”, și nominalizat la Emmy, pentru „A Very English Scandal”, creatorul serialului, Russell T. Davies, avea în plan această miniserie de multă vreme. „Unul dintre primele mele contacte cu televiziunea a fost un scenariu de probă pentru Crossroads și am așteptat să spun povestea din spatele acestui serial vreme de 40 de ani. Dar adevărul nu poate fi ascuns la nesfârșit”, a declarat scenaristul și producătorul Russell T. Davies, în hollywoodreporter.com. Iar creatorul își descrie miniseria drept „o scrisoare de dragoste pentru o legendă a televiziunii”, dar și „o explorare curajoasă a modului în care societatea se întoarce împotriva femeilor care refuză să respecte regulile, pe care nu le înțelege sau de care se teme”.

Actrița Joan Noele Gordon (1919 – 1985)

O descoperire uluitoare

Chiar pentru britanica Helena Bonham Carter, scenariul miniseriei a fost o revelație. „Noele Gordon a fost o femeie fascinantă, complexă, strălucitoare și curajoasă, nimeni dintre noi nu știam asta până să citim scenariul lui Russell T. Davies. Sunt atât de nerăbdătoare să o ajut pe Nolly să-și spună povestea demult așteptată și în mare măsură uitată. Scenariul lui Russell este o operă de artă și sper să îi facă dreptate lui Nolly”, declara Helena Bonham Carter înainte de filmări, în hollywoodreporter.com.

Toate cele trei episoade din miniseria „Nolly” sunt deja disponibile pe HBO Max.

Sursa foto: captură de ecran, imdb.com

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton