VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 7
Undeva între „Împăratul muștelor”, „Jocurile foamei” și „Ready Player One” își poate face loc foarte bine și „Alice in Borderland”. Personajul principal este Arisu (Kento Yamazaki), un tânăr suficient de mare ca să nu mai piardă timpul jucând nonstop jocuri video, dezamăgindu-și tatăl sau pierzând vremea cu prietenii lui, slujbașul de birou Chota (Yûki Morinaga) și barmanul Karube (Keita Machida), la fel de „neterminați” ca și el. Dar într-o zi, când iarăși a ratat un nou interviu de angajare pentru că se juca pe calculator, Arisu, hotărât să fugă de-acasă, se întâlnește cu cei doi, fac scandal pe stradă, sunt urmăriți de poliție și se ascund într-o toaletă publică. Pentru moment, luminile se sting, iar când cei trei ies din nou pe stradă, peisajul e cu totul altul. Tokyo, orașul mult prea aglomerat, plin de mașini și de oameni, este complet vid. Automobilele au rămas singure pe străzi, telefoanele nu mai funcționează, și, în afară de ei, nu e nici urmă de prezență umană. Pe o clădire, ecranul imens al unei reclame se aprinde și anunță că jocul e pe cale să înceapă, singura regulă: cine ajunge la final, trăiește, cine nu, moare. Treaba e serioasă, jocurile presupun deopotrivă calități fizice și psihice, toate sunt cu limită de timp, iar, la final în cazul în care nu ai reușit să rezolvi la timp problema, se moare.
Serialul este foarte antrenant și nu-și lasă deloc publicul nici să se plictisească, nici să se oprească din binging. Nu e vorba numai de jocuri și de ce vor înfrunta acolo personajele, băieții încearcă și să descopere ce s-a întâmplat cu lumea pe care o știau până atunci. Treptat, dimanica se schimbă, apar personaje noi și dispar unele vechi, se creează noi alianțe, apar trădări mai odioase sau mai puțin odioase. Pe scurt, nu e timp de plictiseală. Iar întrebarea „Ce s-a întâmplat cu locuitorii marii metropole japoneze?” rămâne până la final. Jocurile sunt ingenioase, efectele speciale corecte, actorii nu exagerează deloc cu imitarea personajelor de manga, chiar este impusă o interpretare realistă, iar decorurile, chiar dacă nu sunt foarte multe, redau perfect aerul sinistru al unui oraș golit de oameni.
„Alice in Borderland” este o adaptare live action a unei manga japoneze, cu același nume, publicată în perioada 2010 – 2016, și care a mai avut două spin-off-uri: „Alice in Borderland: Chi no Kyokuchi – Daiya no King-hen” și „Alice on Border Road”. Așa cum indică și numele și scenariul, banda desenată are ca sursă de inspirație celebrul roman „Alice în Țara Minunilor”, a lui Lewis Carroll.