Homepage  / Seriale / Seriale americane

Noua carte a lui Stephen King devine serial înainte să ajungă în librării

Noua carte a lui Stephen King devine serial înainte să ajungă în librării

de Redactia Tvmania

După modelul știm noi cui, scriitorul american și-a vândut cartea „Sleeping Beauties” (scrisă la două mâini, împreună cu fiul lui cel mic, Owen King) pentru a deveni serial, iar data publicării, care era până acum 26 septembrie 2017, ar putea suferi amânări… neașteptate.

După cum a aflat Deadline, cumpărătorii au fost cei de la Anonymous Content, care se află deja în spatele unor succese ca „True Detective” (HBO), „Mr Robot” (USA Network), „The OA” și „13 Reasons Why” (ultimele două de la Netflix).

Povestea, conform descrierii de pe Amazon, sună cam așa: într-un viitor atât de real și apropiat încât ar putea fi chiar prezentul, ceva ciudat se întâmplă cu femeile când adorm – ele sunt învăluite într-un fel de cocon, ca de tifon. În cazul în care sunt trezite, iar coconul care le învăluie trupul e rupt, femeile devin extraordinar de violente. Una singură este imună, Evie.

De la debutul carierei sale, prin anii 70, Stephen King a a scris peste 60 de povești care s-au vândut în peste 350 de milioane de exemplare în toată lumea. Și de la primele sale apariții („Carrie”, „Shining”…), universul său a fascinat lumea cinema-ului și a televiziunii.

40 de ani mai târziu, lucrurile sunt la fel. „Sleeping Beauties”, care nu a fost încă vândut vreunui post de televiziune, nu e singura carte a lui King care ajunge pe micul ecran. Anul viitor, Spike TV adaptează „Skeleton Crew” (apărută în 1985), Audience Network pregătește „Mr Mercedes” (primul volum al trilogiei dedicate anchetatorului Bill Hodges, care a apărut și la noi la Editura Nemira), Hulu, platforma VOD care a difuzat deja miniseria adaptată după „22/11/63”, are în lucru „Castle Rock” (produs de J.J. Abrams).

Și anul 2017 este unul bun și pentru marele ecran. Două lungmetraje inspirate de cărțile lui Stephen King au premierele programate pe 28 iunie – „The Dark Tower”, cu Matthew McConaughey și Idris Elba – și pe 8 septembrie – „It”, cu Bill Skarsgård în rolul clovnului terifiant.

Primele imagini de la „It” au îngrozit deja internetul:

Citește și:

2017 va fi anul adaptărilor după Stephen King

O nouă carte semnată de Stephen King apare la Nemira

Matthew McConaughey şi Idris Elba, într-o ecranizare după Stephen King

James Franco va fi în noua miniserie după Stephen King, „22/11/63”

Stephen King, adaptat pe micul şi marele ecran

Sursa foto: https://www.facebook.com/OfficialStephenKing

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton