Homepage  / Cinema

Noul „Dune”, al lui Denis Villeneuve, va deschide Festivalul de Film de la Veneția

Noul „Dune”, al lui Denis Villeneuve, va deschide Festivalul de Film de la Veneția

de Redactia Tvmania

Deadline anunță că „Dune” va fi proiectat în avanpremieră la Festivalul Internațional de Film de la Veneția. Mostra di Venezia va avea loc în perioada 1 – 11 septembrie 2021, iar SF-ul lui Denis Villeneuve, cu Timothée Chalamet, va avea premiera globală pe 15 septembrie.

Anul trecut, în timp ce majoritatea festivalurilor de film au optat pentru ediții online sau chiar și-au anulat ediția, din cauza epidemiei de Covid-19, Festivalul de Film de la Veneția s-a strecurat printre două valuri ale pandemiei, cu mască și distanțare socială, și a organizat o ediție cu Cate Blanchett ca președintă a juriului. „The Ties”, regizat de Daniele Luchetti, a fost filmul de deschidere (primul film italian din ultimii 11 ani care deschide festivalul), iar Leul de Aur a fost câștigat de „Nomadland”, care-a fost recompensat apoi și cu trei Oscaruri – cel mai bun film, cea mai bună actriță în rol principal – Frances McDormand și cea mai bună regie – Chloé Zhao.

Anul acesta, Mostra di Venezia îl va avea drept președinte al juriului pe Bong Joon Ho, primul coreean care ajunge în această postură. În același timp, regizorul unor filme ca „Memories of Murder”, „The Host” sau „Snowpiercer” nu și-a adus niciodată vreuna dintre pelicule la Veneția, el fiind mai mult un răsfățat la Cannes-ului, unde a intrat în competiție cu „Okja” (care e disponibil pe Netflix) și mai ales cu „Parasite”, care i-a adus Palme d’or, înainte de a deveni un succes planetar și a câștiga patru trofee la Oscar (cel mai bun film, cea mai bună regie – Bong Joon Ho, cel mai bun scenariu – Bong Joon Ho și Jin-won Han și cel mai bun film străin).

În calitate de președinte al juriului – și mai ales de cinefil incorigibil – sunt gata să admir și să aplaud toate marile filme selecționate de festival”, a declarat Bong Joon-ho.

Iar directorul artistic al festivalului venețian, Alberto Barbera, a explicat:

Decizia de a încredința juriul, pentru prima oară în istorie, unui cineast coreean este încă o dată confirmarea că Festivalul de la Veneția privește cinematografia din toată lumea și că cineaști din toate țările își pot găsi aici o a doua casă”.

Ce film va deschide Cannes-ul?

Anul trecut, după numeroase amânări și frământări, cea de-a 73-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Cannes a fost anulată. A fost anunțată doar o selecție a filmelor care ar fi trebuit să fie prezente, iar lui Spike Lee, care fusese deja anunțat ca președinte al juriului, i-a fost promisă funcția pentru următoarea ediție.

Pentru ediția de anul acesta, care va avea loc în perioada 6 – 17 iulie, directorul artistic al festivalului, Thierry Frémaux, deja a anunțat prezența la Cannes a filmelor Benedetta”, de Paul Verhoeven, și „The French Dispatch”, al lui Wes Anderson, și a promis în deschidere „un mare blockbuster americain, un blockbuster planetar pe care și l-ar dori orice festival de film în deschidere”. Toată lumea s-a gândit la „Dune”, dar cum acesta merge la Veneția, opțiunile ar fi: „Fast & Furious 9”, „Black Widow”, „Avatar 2”?.

Deocamdată însă nu putem face decât speculații. Răspunsul o să-l aflăm pe 3 iunie, când Festivalul de Film de la Cannes își va anunța selecția completă a celei de-a 74-a ediții, prezidată de Spike Lee.

Sursa foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton