Homepage  / Știri / Televiziune

Noul film al lui Robert Redford și Jane Fonda, „Our Souls at Night”, intră pe Netflix, pe 29 septembrie

Noul film al lui Robert Redford și Jane Fonda, „Our Souls at Night”, intră pe Netflix, pe 29 septembrie

de Redactia Tvmania

Cei doi actori americani, Robert Redford (81 de ani) și Jane Fonda (79 de ani), au jucat din nou împreună într-o comedie romantică pentru Netflix – „Our Souls at Night” la 50 de ani după ce au fost colegi de platou în „Desculț în parc” (1967). Noul film se poate vedea și în România, pe platforma de streaming Netflix.

 

Dacă acum 50 de ani, în „Desculț în parc”, erau tineri și frumoși, acum sunt bătrâni și frumoși… Amândoi văduvi, amândoi singuri, Addie Moore și Louis Waters, interpretați de Fonda și Redford, sunt vecini de ani de zile fără a avea niciun fel de relație, dar lucrurile se schimbă în momentul în care femeia îi face o vizită vecinului ei. „Our Souls at Night” este al patrulea film în care Jane Fonda, două premii Oscar, și Robert Redford, tot două Oscaruri, îl fac împreună, la 38 de ani după ultima colaborare. Au mai jucat în: „Urmărirea” / „The Chase” (1966), „Desculț în parc” / „Barefoot in the Park” (1967) și „Călărețul electric” / „The Electric Horseman” (1979).

 

Dragoste… la fiecare primă vedere

Într-un interviu cu Ellen DeGeneres din martie, anul acesta, preluat de „Vanity Fair”, Jane Fonda a recunoscut că se îndrăgostea de Robert Redford de fiecare dată când lucrau împreună. „Mi-am dat seama când am mai crescut, pentru că în filmele anterioare, în fiecare, m-am îndrăgostit de el”, i-a povestit actrița lui Ellen DeGeneres. „Eram îndrăgostită de fiecare dată și dacă era o zi în care nu vorbea cu mine, în afară de dialogurile din scenariu, o luam personal. Îmi făceam griji: «Nu-i place de mine? Am făcut ceva greșit?»”. Acum, la 38 de ani distanță de „Călărețul electric”, Jane Fonda a crescut: „Și-acum, dacă nu vorbește cu mine îl trag de mânecă: «Hei, Bob (Robert Redford, n.r.), ce-i? Zi-mi. Ce s-a întâmplat? Ce?»”. Asta nu înseamnă însă că dragostea a trecut… „Singura problemă pe care o am când lucrez cu Bob este că atunci când mă uit în… când mă scufund în ochii lui îmi zboară din cap toate replicile”, a mai spus Jane Fonda. Iar chimia dintre ei este aproape palpabilă în trailer-ul noului film.

 

Regret

Într-un interviu de anul pentru walkerart.org, Robert Redford declara că va renunța la actorie: „M-am gândit să merg spre regie și să nu mai joc. Mai am două proiecte în derulare: «Our Souls at Night», cu Jane Fonda, un love story despre doi oameni în vârstă care primesc o a doua șansă de la viață, și «Old Man with a Gun», cu Casey Affleck și Sissy Spacek. O dată terminate, o să spun: «Ok, asta a fost tot oameni buni» și o să mă concentrez pe regie”. „Old Man and the Gun” va intra în cinematografe anul viitor. Cât despre „Our Souls at Night”, filmul va avea premiera la Festivalul de la Veneţia, pe 1 septembrie, iar din 29 septembrie, va fi disponibil pe Netflix.

 

Doi Lei de Aur

Festivalul de Film de la Veneţia (30 august – 9 septembrie) i-a recompensat pe cei doi actori, Jane Fonda și Robert Redford, cu câte un Leu de Aur pentru întreaga carieră. Trofeele le-au fost decernate pe 1 septembrie, înaintea proiecției în premieră a filmului „Our souls at Night”. Directorul festivalului, Alberto Barbera, și-a motivat alegerea printr-un comunicat de presă.

Despre Jane Fonda: „O existență marcată de pasiuni intense, trăite departe de orice conformism, cu o generozitate emoționantă și vulnerabilă. Activistă politică și socială, sex-symbol, scriitoare, icone feminist (…) dar mai ales actriță cu un succes extraordinar și un talent ieșit din comun, Jane Fonda este printre protagonistele scenei cinematografice contemporane”.

Despre Robert Redford: „Actor, realizator, producător (…) inspirator și fondator al acelei extraordinare experiențe cinematografice numite Sundance (…) Robert Redford ne-a fost alături vreme de 50 de ani de istorie cinematografică cu o rigoare, o inteligență și o grație incomparabile”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton