Homepage  / Seriale britanice

Noul serial „Detectivul Dalgliesh” începe în curând la Epic Drama

Noul serial „Detectivul Dalgliesh” începe în curând la Epic Drama

de Mioara Tronaru,

Din 14 martie, în fiecare seară de luni, de la ora 22.00, Epic Drama aduce în premieră câte un episod din miniseria britanică „Detectivul Dalgliesh”, în original „Dalgliesh” (2021), producție care ca sursă de inspirație romanele lui P.D. James.

La numai câteva luni de la premiera din Marea Britanie (care a avut loc în noiembrie 2021), Epic Drama difuzează și la noi noul serial „Detectivul Dalgliesh”, al cărui personaj principal, Adam Dalgliesh, este eroul a 14 romane polițiste scrise de scriitoarea britanică P.D. James.

Nu este prima oară când eroul ajunge pe ecrane, în anii 1980, au fost mai multe miniserii pentru televiziune în care Roy Marsden a fost actorul care l-a interpretat. Iar în anii 2000, i-a venit rândul lui Martin Shaw să intre în pielea lui Dalgliesh.

Pentru noua miniserie „Detectivul Dalgliesh” a fost ales Bertie Carvel, pe care poate l-ați văzut în rolul Simon Foster, din serialul din 2015, „Doctor Foster”.

Cine este Adam Dalgliesh

Inspector și apoi comisar la Scotland Yard, Adam Dalgliesh este și poet în timpul liber, și chiar are câteva volume de poezii publicate. Este văduv de câțiva ani (la începutul primului roman) și este foarte afectat de faptul că și-a pierdut soția și copilul.

Este descris ca fiind „înalt, întunecat și fermecător” și chiar și un pic arogant, dacă e să ne luăm după Collider, care subliniază faptul că a atras atenția unui bărbat mai tânăr că a uitat să i se adreseze cu „sir”. Și se înscrie în seria „gentlemen detectives”, din care face parte și predecesorul său, Hercule Poirot.

Adam Dalgliesh (BERTIE CARVEL). foto: Christopher Barr

Câteva cazuri neobișnuite

Întreaga poveste din serial începe pe la mijlocul anilor 1970, în Anglia, și are ambiția de a ajunge până în zilele noastre, urmărind cariera lui Adam Dalgliesh (Bertie Carvel), care rezolvă cazuri neobișnuite de crimă.

Primul sezon, se va concentra pe trei cazuri: acela al unei tinere venite la Casa Nightingale ca să învețe meseria de asistentă medicală și ajunge să fie otrăvită, apoi urmează o investigație sumbră într-un cămin ciudat pentru infirmi, iar la final într-o biserică din Paddington, sunt găsite două cadavre, unul al unui om al străzii, celălalt, al unui ministru al Coroanei.

Pentru a dezlega toate misterele care înconjoară aceste morți suspecte, Dalgliesh descâlcește secrete de familie, află povești urâte și dă peste situații periculoase.

Citește și

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton