Homepage  / Timp liber / Nu rata!

Nu mai avem „Cartea de la ora 5”. Dan C. Mihăilescu a renunțat la proiect

Nu mai avem „Cartea de la ora 5”. Dan C. Mihăilescu a renunțat la proiect

de Redactia Tvmania

Pe 1 februarie, exact la un an de la debutul în online al pastilei „Cartea de la ora 5”, îndrăgitul critic Dan C. Mihăilescu a postat pe pagina de Facebook a proiectului și pe contul de YouTube un mesaj de adio: „Cred că sunt prea bătrân și depășit pentru uriașele dumneavoastră așteptări”.

Dan C. Mihăilescu a renunțat la proiectul online „Cartea de la ora 5”

„A fost un experiment de 12 luni cât se poate de palpitant, de plăcut și de instructiv pentru mine pentru ca acum să-mi dau seama că totuși resursele mele de luptă cu inerția, cu rutina, cu rugina, cu vârsta cu plictisul, cu faptul că nu reușesc să interacționez cu dumneavoastră, toate acestea m-au determinat să mă retrag.

Față de publicul de la televizor care este învățat să fie un receptor. Un public cuminte care are nevoie de predici de la amvon, de recomandări de cărți, de noutăți, de basme, de povești, de lecții de viață, publicul online are o nervozitate, o vitalitate, o rapiditate și mai ales o sete de interacționare cu cel care trimite informația, cum eu n-am fost obișnuit.

Or, eu sunt un reacționar, un arheofil, un conservator, un om care refuză cu obstinație să aibă pagină de Facebook. Un om care nu s-a uitat pe un site în viața lui, un om care n-a intrat pe Google, care știe doar teoretic ce înseamnă internet.

Or, dumneavoastră, din toate semnalele pe care le-am observat, aveți nevoie să fiți surprinși, hărțuiți, să fiți alintați, să fiți șocați. Aveți nevoie de un partener egal, nu suportați să primiți lecții de la catedră, cum sunt eu, ca un om de peste 60 de ani”, a explicat Dan C. Mihăilescu.

Criticul și istoricul literar Dan C. Mihăilescu lansa a cum un an, pe 1 februarie 2016, cu sprijinul eMAG, emisiunea online „Cartea de la ora 5”, care a fost difuzată de la ora 17.00, de luni până vineri. Proiectul venea după cei 15 ani de când Dan C. Mihăilescu făcea la Pro TV emisiunea „Omul care aduce cartea”.

Puteți vedea aici mesajul de „La revedere” al lui Dan C. Mihăilescu:

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Te-ar putea interesa și: Dan C. Mihăilescu vă așteaptă la „Cartea de la ora 5”

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton