Homepage  / Știri

O premieră la gala Oscar 2022: fanii își pot vota filmul favorit. Cine și cum poate vota

O premieră la gala Oscar 2022: fanii își pot vota filmul favorit. Cine și cum poate vota

de Ruxandra Dinca,

Una dintre noutățile galei Oscar de anul acesta este că fanii își pot vota filmul favorit, iar numele celui mai popular film al anului va fi anunțat live în timpul galei din 27 martie.

La o săptămână după ce a anunțat nominalizările pentru gala Oscar 2022, Academia Americană de Film, ai cărei membri aleg cele mai bune producții ale anului, lansează o nouă inițiativă. 

Academia vrea să ofere o voce publicului larg, căruia îi oferă șansa de a-și vota filmele favorite, deși pelicula câștigătoare, care va fi anunțată live în timpul galei, nu va fi premiată totuși cu o statuetă Oscar. 

Nu e prima oară când Academia încearcă să implice fanii filmelor în gala Oscar. În 2018, decizia de a crea o nouă categorie, cel mai popular film, diferită de categoria cel mai bun film al anului, s-a lăsat însă cu critici și scandal, așa că planul a fost abandonat. 

Anul acesta, pentru a implica fanii într-o ceremonie acuzată deseori de elitism și că ignoră blockbusterele, Academia s-a parteneriat cu Twitter și dă posibilitatea tuturor americanilor de a-și vota filmul favorit, fie pe site-ul https://oscarsfanfavorite.com (doar publicul din SUA poate vota), fie pe Twitter, folosind hashtagul #OscarsFanFavorite. 

Fanii pot vota și pentru cea mai reușită scenă dintr-un film, scrie The Hollywood Reporter, folosind alt hashtag, #OscarsCheerMoment. De asemenea, scena aleasă prin vot va fi difuzată în cadrul galei.

Marele favorit pentru titlul de cel mai popular film al anului pare a fi momentan „Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă”, un succes de casă uriaș în toată lumea, care nu a primit însă decât o nominalizare Oscar, pentru efecte vizuale. 

Cine și unde votează

Votarea a început pe 14 februarie și va continua până pe 3 martie inclusiv. După încheierea votului, filmul ales de publicul larg va fi anunțat în cadrul galei Oscar, care va avea loc la Los Angeles, duminică, 27 martie (la noi luni, 28 martie). 

După îndelungi negocieri, recent au fost alese și gazdele de anul acesta al show-ului – e vorba de actrițele Amy Schumer, Regina Hall și Wanda Sykes.

Organizatorii galei au mai anunțat că trei persoane dintre cele care votează acum pentru cel mai popular film al anului vor fi invitate la gala Oscar de anul viitor, pentru a prezenta una dintre categoriile din concurs. Votanții mai pot câștiga și alte premii puse în joc de Academie.

Vor audiențe mai mari

Mișcarea Academiei Americane de Film de a premia filmul favorit al fanilor este văzută ca o încercare de a crește interesul publicului larg pentru gala Oscar. Ceremonia, transmisă în direct la tv, nu mai face audiențele scontate de mulți ani, în ciuda tuturor eforturilor organizatorilor.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton