Modifica setarile cookie
Homepage  / Știri

Oana Turcu știe cheia frumuseții după 35 de ani: “Secretul este propolisul”

de Redactia Tvmania

Prezentatoarea emisiunii “Refresh by Oana Turcu” de la Antena Stars este o enciclopedie când vine vorba de îngrijirea tenului sau a corpului. Aflaţi care sunt metodele şi cremele pe care ea le-a folosit de-a lungul timpului, dar şi cum a ajutat-o să slăbească pe Ionela Prodan.

Care sunt paşii pentru o îngrijire bună a tenului după vârsta de 35 de ani?

Unora le este frică de riduri. Atât de frică încât sunt hotărâte să schimbe, cu ajutorul doctorului estetician tot. Cred că fiecare vârstă are prospețimea ei. Cred în aceeași expresie a chipului, cred în metodele cosmetice de estompare a ridurilor. Iată paşii pentru un tratament de tonifiere şi lifting pentru un ten sensibil şi uscat. Dimineața, începeți ziua frumos! Folosind o dischetă sau chiar degetele, masați-vă chipul cu atenție, folosind un lapte demachiant pentru ten uscat, care elimină impurităţile care sunt depozitate zilnic pe piele. După lapte, aplicați o loțiune tonică pentru ten sensibil. Este un real tratament reechilibrant, calmant, care conține principii active anti-roșeață. Ca să străluciți, folosiți acid hialuronic pur. E un tratament pentru activarea luminozității, contra ridurilor, tenului uscat, stins și opac.
Seara, pentru a lucra în continuare pentru hrănirea tinereții pielii, curățați pielea din nou cu laptele demachiant şi apoi aplicați loțiunea tonică. De data aceasta, continuați cu un ser antiage concentrat pentru ten sensibil. Este ideal pentru a calma roșeața și iritația care afectează pielea sensibilă. Dă pielii un aspect proaspăt, luminos și neted. Se folosește ca bază pentru creme în toate anotimpurile: iarna – pentru a crește puterea de hidratare, vara – când pielea transpiră și tinde să respingă emulsiile de a echilibra grăsime, fără a renunța la hidratarea necesară. Aplicați o mică cantitate de ser antiage pe fața perfect curată, masând bine până la absorbție.

 

Dar a părului şi a pielii?
Vă propun o poveste de succes care a început să fie scrisă în America de Nord, în dunele de nisip de pe coasta Atlanticului şi în apropierea plajelor din Florida. Sau în Caraibe şi Yucatan. E un copac de 4-6 metri înălțime, frunze înguste verzi-gălbui, în formă de evantai şi flori de culoare violet-deschis, aşezate în ciorchine. Această minune a naturii se numeşte ştiințific “Serenoa Repens”, în româneşte palmier pitic. Puneți alături de acesta o combinație de argan şi rozmarin şi iata reteta care a ajutat o sumedenie de vedete să stopeze căderea parului. Ca tratament, e bine să faceţi mai întâi un masaj capilar cu un balsam pe bază de rozmarin. Apoi spălaţi părul cu un şampon de strălucire cu ulei de argan şi ceai alb. Este hidratant şi nutritiv, ideal pentru părul uscat, degradat şi cu vârfurile despicate. O cremă regenerantă tricoactivă, masată peste părul uscat pe lungimea firului, are un efect tonifiant puternic. Lovitura de gratie este o loţiune împotriva căderii părului cu serenoa repens, aplicată de două ori pe zi. Are hrean, castan de India, ginseng şi vitamina B5. După 90 de zile, veți vedea cum creşte păr sănătos acolo unde nu credeați că se mai poate.

 

La ce remediu naturist aţi apelat pentru îngrijirea tenului?

Povestea apropierii mele de cosmetica este dură. M-am născut cu un ten gras. Se zice că e bine, pentru că nu voi avea riduri. Când am crescut însă, tenul meu a devenit un teren ideal pentru acnee. Multă, dureroasă, imposibil de rezolvat la cosmetică. Am luat medicamente, fără succes. Am auzit de la un specialist că dacă iau anumite anticoncepţionale, se va regla organismul. A fost mai rău! Mă învăţasem să port părul pieptănat spre faţă, pentru că, deşi mergeam oriunde cu fondul de ten aplicat, plus machiaj, îmi imaginam că oamenii îmi văd numai imperfecţiunile. Ajunsesem să dorm cu fond de ten pe chip, pentru a îmi ascunde durerea de a fi marcată pe chip. Credeam că nu voi fi niciodată frumoasă. Atunci s-a întâmplat minunea. Cineva mi-a povestit de un tratament. Nu exista în România. Ce mai aveam de pierdut? L-am căutat şi l-am găsit în Italia. Am început şi, când am văzut că tenul meu devine din gras, mixt, şi că acneea dispare, mi-e foarte greu să vă spun câtă fericire am simţit!

Secretul este… propolisul! Dimineaţa şi seara, ştergerea feţei cu un lapte demachiant cu propolis. Continuaţi tratamentul cu o loţiune tonică pe bază de propolis, care lasă tenul curat, tonic, neted. Dimineaţa, după demachiere, aplicaţi o crema lipozomială, hidratantă şi nutritivă. Seara, înlocuiţi-o cu o crema pe bază de propolis. Nu uitaţi să folosiţi seara şi un gel scrub pentru ten gras, pentru curăţărea pielii, înainte de cremă. De două ori pe săptămână, e utilă o mască revitalizantă cu colagen şi mucopolizaharide. Aceasta se prepară cu un ulei esenţial fosfacomplex din levănţică, care calmează şi echilibrează pielea uscată şi sensibilă, împotriva iritaţiilor cauzate de factori externi. Reglează sebumul, pentru pielea grasă, cu luciu, cu tendinţă acneică.

Ce conţine frigiderul dvs. toamna aceasta?

În primul rând, peşte proaspăt. Din călătoriile noastre, am luat peşte din Deltă sau din crescătorii, din zona Vidraru, pe care toţi, cu Teddy, fiul meu, în frunte, îl consumăm. Mai găsim piureuri de legume, ciorbiţe uşore de legume cu puţină carne, mâncăruri de linte sau humus. Avem şi iaurturi light şi brânză de vaci uşoară, pe care le combinăm cu ovăz şi goji, dar şi ouă bio. Evident, fructe şi legume de sezon, procurate din piaţă.

 

Soţul dvs., Cristi Brancu, a preluat obiceiurile sănătoase pe care le aveţi?

Dintotdeauna ne-am susţinut unul pe celalalt. Dar ritmul de viaţă al lui Cristi este altul, pentru că el are emisiune live de luni până vineri, care se încheie la miezul nopţii. Alţii, în locul lui, ar veni înfometaţi acasă. Ei bine, el nu mănâncă noaptea decât, poate, o dată pe lună. Vizita noastră de acum doi ani la un resort din Bodrum, chiar şi pentru patru zile, ne-a oferit şansa de a vedea cât de bine poate fi dacă mănânci cât mai multe legume. De atunci, şi el caută alimente mai sănătoase. El e fan linte şi humus.

 

Acum câţiva ani, povesteaţi că aţi slăbit 10 kilograme în 3 luni. Cum s-a întâmplat acest lucru?

A fost o scădere în greutate care a ţinut strict de o tură intensă de masaj. Dimineaţa, o cremă extraforte anticelulitică, antivergeturi şi slabire, cu ulei de argan şi acid hialuronic, jojoba, cofeină şi aloe vera. Apoi, seara am început prin aplicarea pe zonele cu probleme a unei sinergii anticelulitice de uleiuri esentiale de scorţişoară şi ghimbir, se numeşte cellaroma. Apoi, împăchetare cu un nămol extraforte pentru slăbire. După ce m-am uns cu namol, împachetam zona cu folie de bucătărie, mă îmbrăcam cu ceva lejer şi îmi vedeam de treabă prin casa. După 45 de minute, incheiam tratamentul. Finalizam cu un ulei de tonifiere, cu placentă hormonală, ulei de morcov şi ulei de germeni de grâu. Aşa au zburat 10 kilograme.

 

Care sunt cele mai dăunătoare alimente pentru siluetă?

Este sfatul pe care i l-am oferit doamnei Ionela Prodan care, sub îndrumarea mea, a slăbit 25 de kilograme în şase luni, fără înfometare şi alte interdicţii. Primul pas – stop paste, orez, cartofi, dulciuri, pâine! Mai departe: mâncaţi carne, dar alegeţi să nu consumaţi decât partea fără grăsime. Nu abuzaţi de băuturi acidulate şi de sucuri prelucrate, cu mult zahăr. Se poate trăi astfel? Sigur, trebuie doar să vă propuneţi.

 

Ce planuri aveţi toamna aceasta?

Am început cu dreptul un nou sezon “Refresh by Oana Turcu”, prin interviuri cu multe exclusivităţi cu Paula Chirilă, Roxana Vancea şi familia Clejanilor. E o emisiune în care ne regăsim în modul în care, atunci când trebuie, dăm refresh vieţii noastre. În business-ul meu cu cosmetice, participăm la evenimente importante şi am o comunicare permanentă cu toate femeile care doresc să fie mai frumoase şi mai sănătoase. Ne întâlnim live pe Facebook într-un număr foarte mare. Fericirea mea este însă fericirea familiei noastre. Sunt fericită pentru că Teddy este un viitor şcolar precoce, iar Cristi se apropie de împlinirea a zece ani de Agentul VIP. Ne iubim zi de zi, secundă de secundă. Şi suntem sănătoşi. E nevoie de mai mult?

Urmărește-ne pe Google News
  

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te