Homepage  / Disney Plus

„Obi-Wan Kenobi”, serial Disney+. Tot ce trebuie să știți despre noua poveste din universul „Star Wars”

„Obi-Wan Kenobi”, serial Disney+. Tot ce trebuie să știți despre noua poveste din universul „Star Wars”

de Vasilica Rogozanu,

Pe 27 mai 2022, la 45 de ani și două zile de la premiera primului film „Star Wars”, platforma Disney+ a lansat mult-așteptata miniserie „Obi-Wan Kenobi”, care îl readuce în prim-plan în universul „Star Wars” pe actorul scoțian Ewan McGregor.

Acesta revine în poveste pentru prima dată după o pauză de 17 ani, el apărând în cele trei prequeluri la trilogia originală: „Războiul stelelor – Episodul I: Amenințarea fantomei”(1999), „Războiul stelelor – Episodul II: Atacul clonelor” (2002) și „Războiul stelelor – Episodul III: Răzbunarea Lorzilor Sith” (2005).

Miniseria în șase părți (primele două lansate pe 27 mai, apoi câte una pe săptămână) va explora ce s-a întâmplat cu maestrul Jedi la 10 ani după ce fostul său padawan, Anakin Skywalker, a fost sedus de Partea Întunecată a Forței și a devenit Darth Vader. Etichetat drept trădător de către Imperiu, Obi-Wan este obligat să se ascundă de inchizitorii imperiali trimiși să îl captureze. În timp ce Obi-Wan se ascunde pe Tatooine, Anakin a ajuns la putere în noua ordine imperială, ca Vader.

Producția îi va aduce din nou împreună pe actorii Ewan McGregor și Hayden Christensen, canadianul acceptând să reîmbrace costumul lui Darth Vader/ Anakin Skywalker.

În noul serial joacă Rupert Friend („Homeland”), Indira Varma („Urzeala tronurilor”) și Moses Ingram („Gambitul damei”), printre alții.

Iar asta nu e tot. Celebrul compozitor John Williams a revenit și el la colaborarea mai veche cu echipa „Star Wars”, pentru a compune tema muzicală, a scris Variety. Câștigător a 5 premii Oscar (din 52 de nominalizări!), pentru muzica din „Star Wars”, „ET Extraterestrul”, „Lista lui Schindler”, „Fălci” și „Scripcarul pe acoperiș”, Williams a înregistrat coloana sonoră cu o orchestră din Los Angeles, în condiții de strică securitate, în februarie.

Povestea și personajele

Situată la 10 ani după evenimentele din „Răzbunarea Lorzilor Sith” (2005), povestea se concentrează pe maestrul Obi-Wan Kenobi, cavalerul Jedi fiind nevoit să accepte cea mai dură înfrângere a sa: căderea și coruperea de către Partea Întunescată a celui mai bun prieten și ucenic Jedi al său, Anakin Skywalker, transformat în lordul Sith Darth Vader.

Deși Obi-Wan s-a exilat în Tatooine pentru a veghea asupra unui tânărului Luke Skywalker (fiul lui Anakin), serialul îl va vedea vizitând și alte locuri, inclusiv o planetă nouă pentru universul „Star Wars”, numită Daiyu.

Serialul va prezenta și membrii unei temute organizații însărcinate să vâneze Jedii rămași, formată din agenți care servesc Imperiul Galactic și condusă de Marele Inchizitor (personaj prezent în „Star Wars: Rebelii”) jucat de Rupert Friend.

Actorii sunt entuziasmați de revedere

Actorul Ewan McGregor (51 de ani) a declarat că este extrem de încântat să îl joace din nou pe Obi-Wan, poate chiar mai încântat decât prima dată, acum mai bine de două decenii. „Sunt mai în vârstă, poate puțin mai înțelept. Prima dată, partea cea mai distractivă a fost să încerc să fiu Alec Guinness (interpretul bătrânului Wader în filmul inițial), dar mai tânăr. Era vorba de provocarea actoricească, precum și învățarea tuturor scenelor de luptă. Acum sunt mult mai aproape de Alec ca vârstă (el avea 60, eu 50 de ani)”, a spus actorul care este încântat, evident, și de saltul tehnologic. 

În ceea ce-l privește pe Hayden Christensen, regizorul Deborah Chow a precizat că Darth Vader-ul jucat de acesta nu este „Darth Vader din . Nu este un Vader complet format.”
Universul „Star Wars” continuă să se extindă și pe viitor: pe lângă acest „Obi-Wan Kenobi” și deja lansatele „Mandalorian” și „„The Book of Boba Fett”, la finalul verii urmează să aibă premiera și prequelul „Andor”, cu Diego Luna, despre povestea lui Cassian Andori. Și tocmai au început filmările pentru „Ahsoka”, a cărui premieră e programată pentru 2023, despre cea mai bună ucenică a lui Anakin.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton