Homepage  / Articole

România e obligată la o victorie cu Franţa

România e obligată la o victorie cu Franţa

de Redactia Tvmania

România înfruntă Franţa pe noul stadion Naţional Arena, de la 21.30, la TVR 1, într-un meci crucial. O victorie cu “cocoşul galic” ne-ar menţine cu şanse mari într-o cursă pentru Euro 2012 din care eram ca şi ieşiţi până la începutul verii.

În schimb, un egal sau, mai rău, un eşec ar pune, practic, cruce şanselor noastre. Selecţionerul Victor Piţurcă a primit o veste bună înainte de meci – vicecăpitanul Ciprian Marica (foto) e apt de joc – însă, din păcate, Gabriel Torje (Udinese), vedeta meciului de vineri cu Luxemburg (câştigat de români cu 2-0), e suspendat.

Locul lui Torje pe flancul drept va fi luat, probabil, de Bănel Nicoliţă, transferat recent la echipa franceză Saint Etienne.

Viaţă după Mutu?

În acest moment, România e pe locul 4 în Grupa D, la 5 puncte de liderul Franţa şi la unul, respectiv două de Belarus şi Bosnia, aşa că scenariul ideal ar implica o victorie cu puternica echipă din Hexagon, ce reuneşte vedete precum Karim Benzema (Real Madrid) şi Samir Nasri (Manchester City).

Situaţia ne e îngreunată de recentele scandaluri din jurul naţionalei, în urma cărora petrecăreţii Adrian Mutu şi Gabriel Tamaş au fost excluşi din lot în timpul deplasării pentru amicalul cu San Marino, de luna trecută. “Briliantul” Mutu era golgeter (cu 3 goluri), alături de Ciprian Marica, în actuala campanie.

Pe de altă parte, fostul căpitan Cristian Chivu, care s-a retras la începutul verii din echipa naţională, a negat, potrivit Gsp.ro, că ar lua în calcul o revenire. Piţurcă nu a ascuns, însă, faptul că va face demersuri pentru a-l convinge pe Chivu.

40 de ani de la ultima victorie

În precedenta întâlnire cu Franţa din grupa D, în toamna trecută, România a pierdut cu 2-0 la Paris, iar ultima victorie cu “Les bleus” a venit acum aproape 40 de ani, când am câştigat cu 2-0 graţie golurilor marcate de viitorii selecţioneri Cornel Dinu şi Anghel Iordănescu.

Cel puţin Piţurcă se poate lăuda cu faptul că nu a fost învins de francezi în cele trei meciuri din precedentul său mandat (2004 – 2009), toate terminate la egalitate.

Iată restul partidelor care se văd azi la posturile de la noi:

16:30, Digi Sport 1, Argentina – Nigeria (Amical)

18:00, Sport.ro, Rusia – Irlanda (Preliminarii EURO 2012)

19:00, TVR 2, România – Letonia (Preliminarii CE de tineret Under 21)

20:00, Digi Sport 2, Finlanda – Olanda (Prel. EURO 2012)

21:15, Digi Sport 1, Bosnia – Belarus (Prel. EURO 2012)

21:30, TVR 1, România – Franţa (Prel. EURO 2012)

21:45, Sport Klub, Anglia – Ţara Galilor (Prel. EURO 2012)

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton