Homepage  / Vedete româneşti

Octavia Geamănu, declarații ample după ce a fost înlăturată de la Antena 1. Fosta prezentatoare a dat în judecată postul

Octavia Geamănu, declarații ample după ce a fost înlăturată de la Antena 1. Fosta prezentatoare a dat în judecată postul
8

de Redactia Tvmania,

La începutul acestei veri, Octavia Geamănu a fost înlăturată de la pupitrul Observatorului de weekend, ediția de la ora 19.00, de la Antena 1, iar în locul ei a fost adusă Irina Ursuj. Pentru că nu a primit nicio explicație oficială, fosta prezentatoare a dat în judecată postul din Băneasa și merge în continuare la serviciu. Iar acum a venit cu declarații ample, pe pagina sa de Facebook.

În iunie, la întoarcerea din concediu, Octavia Geamănu a avut supriza de a afla că nu mai prezintă știrile la Antena 1 fără a i se oferi prea multe explicații. Potrivit paginademedia.ro, la serviciu a venit și prezentatoarea programată pentru ziua respectivă, Mihaela Călin. Cum era de așteptat, a urmat o situație derutanță cu privire la cine intră pe post. Momentul a fost tranşat de producător printr-un telefon „mai sus”. Între timp, Octavia a apelat la avocați, iar Antena 1 a înlocuit-o oficial cu Irina Ursu, o jurnalistă care a venit de la Aleph TV şi carea lucrat patru ani la Pro TV Cluj.

După două luni de la incident, Octavia Geamănu a venit cu mai multe lămuriri pe pagina sa de Facebook:

„Întotdeauna am răspuns mesajelor pe care mi le-aţi trimis. În ultimele două luni şi jumătate am fost însă în situaţia de a nu putea să vă ofer un răspuns referitor la dispariţia mea de la Observator. Mi-a fost greu şi îmi e greu şi acum când scriu aceste rânduri să discut despre acest subiect chiar şi cu apropiaţii, cu atât mai mult în spaţiul public. Dar cum ştirea se rostogoleşte în online, consider că e momentul să nu mai evit să răspund sutelor de mesaje primite aici, pe fb. Am tot sperat că lucrurile se vor clarifica. De altfel, nici angajatorul nu a oferit vreo explicaţie referitoare la scoaterea mea de pe post aşa cum a fost interpretată, în mod real, de presă, ca şi cum n-am existat, deşi exist. Merg în continuare în redacţie şi aştept că angajatorul să îşi respecte obligaţiile convenit cu mine, căci eu, după cum bine ştiţi, am prezentat Observator 19 doar în weekend, excepţie făcând zilele de concediu ale colegilor din timpul săptămânii când n-am spus niciodată că nu vin în sprijinul echipei. Sunt un om de echipă, muncitor, onest şi pasionat de meseria mea”.

Iar postarea Octaviei continuă cu detalii legate de procesul pe care l-a intentant postului Antena 1:

„Din păcate, după aproximativ 18 ani în care am lucrat în acest trust şi aproximativ 2 luni şi jumătate de încercare permaneta din partea mea de a găsi o soluţie amiabilă în dispută cu angajatorul, am fost nevoită să mă adresez instanţelor judecătoreşti şi să spun stop abuzurilor în realtia de muncă. Am dorit restabilirea adevărului. Meseria de jurnalist a accentuat în cazul meu multe dintre lecţiile pe care le-am primit în adolescenţă, în facultate şi în special de la tatăl meu . Să înlătur din start orice formă de abuz, orice tentativă de călcare a demnităţii în picioare, să nu fac compromisuri, să nu tolerez indolenta. Am încredere deplină în avocatul meu, în casa de avocatură MAN&PARASCHIV, dar mai ales în divinitate şi dreptate. Nimic fără voia Domnului. Îmi pare rău că vă scriu aceste rânduri, dar vă sunt datoare de atâta timp cu un răspuns. Vă mulţumesc pentru frumoasele cuvinte de încurajare , vă simt alături! Seară frumoasă!”.

Acum disputa dintre fosta prezentatoare și postul din Băneasa se poartă la nivel de avocaţi. Între timp, cea care i-a luat locul este Irina Ursu, o jurnalistă care vine de la Aleph TV şi carea lucrat patru ani la Pro TV Cluj.

Octavia Geamanu data afaraIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton