Homepage  / Cinema

Octavian Strunilă, despre filmul „Complet necunoscuți”: „Este un joc pe care nu ar trebui să-l joace nimeni sănătos la cap în viața reală”

Octavian Strunilă, despre filmul „Complet necunoscuți”: „Este un joc pe care nu ar trebui să-l joace nimeni sănătos la cap în viața reală”
7

de Andreea Hentea,

Din 24 septembrie vom vedea în cinematografele din România versiunea românească a celebrului film „Complet străini” / „Perfetti sconosciuti” (2016), al regizorului italian Paolo Genovese, ecranizat în peste 20 de țări. Filmul românesc, intitulat „Complet necunoscuți” (2021), reprezintă debutul regizoral al actorului Octavian Strunilă și îi are în distribuție pe excelenții Anca Dumitra, Andreea Grămoșteanu, Leonid Doni, Ada Galeș, Alexandru Conovaru, Gabriel Răuță, Adrian Ștefan, toți actori deja îndrăgiți de publicul din România. 

O excelentă comedie dulce-amăruie despre natura umană, povestea sa, care poate fi trăită de oricine, la urma urmei, și care pune în discuție limitele actuale ale discreției și intimității, a cucerit publicul din toată lumea. Totul pornește de la o seară în care șapte prieteni se întâlnesc să ia cina. La un moment dat, gazda propune un joc: toată lumea va pune telefoanele pe masă și va citi cu voce tare mesajele primite în seara aceea (sms-uri, e-mail-uri) sau va purta conversațiile pe speaker. Curând, amuzamentul deviază însă într-o dramă plină de surprize, fiindcă toți au secretele lor. 

Filmări în pandemie, dar cu energie și entuziasm

Aflat în fața debutului său regizoral, Octavian Strunilă s-a dedicat total promovării filmului său, care s-a întâlnit deja cu publicul, în această vară, la Festivalul Internațional de Film Transilvania. Despre cum se simt emoțiile apropiatei premiere ne-a povestit chiar proaspătul regizor. 

Octavian-Strunila-9Z8A0028-Edit-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

TV Mania: Când și cum v-ați hotărât să realizați versiunea românească a extraordinarului succes „Perfetti sconosciuti”, ecranizat aproape instantaneu în cele mai diferite culturi, de la francezi la greci, spanioli, ruși, turci și coreeni? 

Octavian Strunilă: A fost o decizie fulger! Am achizitionat drepturile în decembrie anul trecut, iar în ianuarie anul acesta ne-am apucat de treabă. De obicei, cel mai greu lucru de organizat este programul, însă am avut norocul să nu avem un program încărcat, atât echipa, cât și actorii. Acest lucru ne-a dat un start puternic și ne-a ajutat să fim gata cu filmul pentru TIFF. 

Cum ați resimțit emoțiile premierei filmului de la TIFF, mai ales că este vorba despre debutul dumneavoastră în regie?

Au fost 2.200 de oameni în piața Unirii și a fost cu adevărat o emotie care nu te încearcă în fiecare zi. Filmul a fost primit foarte bine și asta mă bucură cel mai mult. Reacțiile publicului la momentele cheie ale filmului m-au umplut de o energie pozitivă și mi-au dat încredere ca am făcut o treabă extraordinară împreună cu întreaga echipă. 

Ce trăsături și nuanțe specific românești ați adus în „Complet necunoscuți”? Cam câtă libertate, dar și câtă fidelitate față de materialul original a presupus filmul?

Am avut libertatea să facem orice. De altfel, noi am schimbat și finalul. Dar, înainte de toate, am ținut cu dinții de structura originală. Este un scenariu bine scris, acesta este și motivul pentru care am optat să-l cumpărăm. Ce am adus nou? Umorul românesc, felul în care iubim, în care suntem geloși…

Dincolo de ideea prietenilor din film, cât de periculos vi se pare jocul de-a transparența totală cu telefonul sau conturile din computer?

Este un joc pe care nu ar trebui să-l joace nimeni sănătos la cap în viață reală :)). Intimitatea, chiar și în cuplu, este foarte importantă. Chiar și între părinți și copii, după cum veți vedea în film. Cel mai bine este să respectăm intimitatea fiecărui om. 

V-a jucat vreodată telefonul mobil vreun renghi?

Cred că da. Nu-mi aduc acum aminte concret, dar cu siguranță trebuie să avem grijă cu acest dispozitiv atât de prezent în viata noastră. Inclusiv o programare la un alt medic dentist îți poate aduce probleme dacă cel mai bun prieten al tău se ocupă cu asta. 🙂

Cât timp ați putea sta departe de telefonul mobil? V-ați dorit vreodată să uitați de el?

Da. Am încercat să am grijă în ultima vreme. Petrec foarte mult timp pe telefon, dar e un cerc vicios, deoarece tot ce fac, toată munca se învârte în jurul telefonului. E, cred, aproape imposibil să stai departe de acest dispozitiv.

Cum ați ales distribuția? Ați avut pe cineva în minte de la început pentru anumite roluri?

A fost o distributie făcută pe prietenie și cunoștințe. Nu am dat un casting propriu-zis. Pe majoritatea îi știam de mai demult, cu unii dintre ei am jucat mult în teatru, astfel rolurile s-au conturat într-un mod firesc. 

Ați filmat în plină pandemie. Ce eforturi speciale, de toate felurile, a implicat asemenea situație ieșită din toate canoanele?

A fost dificil, pentru că am facut teste COVID zilnic, însă cel mai greu a fost să trăiesc zi de zi cu teroarea că unul dintre actori poate păți ceva și trebuie anulat totul.

Cum s-au implicat actorii, toți excelenți, cum au rezonat cu toată această aventură care, dincolo de umor și vervă, are doze de dramatism intens?

Este un film cu un puternic impact dramatic, chiar daca la bază este o comedie. Actorii au fost fericiți că s-a reușit acest balans între dramă și comedie. Asta este viața adevărată!

Cum va fi distribuit filmul? Având în vedere priza imensă a poveștii la public, se va vedea el și pe vreo platformă de streaming după perioada în care va rula în cinema?

Filmul va rula începând din 24 septembrie în toată țara, prin rețelele importante de cinematografe.

Ce filme aveți în proiect – ca regizor, dar și ca actor?

În acest moment nu am nimic în plan. Vreau să fiu 100% dedicat acestui proiect, ce acum se pregătește sa iasă în lume și să îi ofer tot sprijinul meu. Nu mă pot concentra acum la un nou proiect.

Trailer „Complet necunoscuți”

O: Complet necunoscuți, România, 2021 R: Octavian Strunilă D: Anca Dumitra, Andreea Grămoșteanu, Leonid Doni, Ada Galeș, Alexandru Conovaru, Gabriel Răuță, Adrian Ștefan

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton