Homepage  / Vedete străine

Cu ce sumă record îl îmbie Disney pe Johnny Depp pentru a-și relua rolul din „Pirații din Caraibe”

Cu ce sumă record îl îmbie Disney pe Johnny Depp pentru a-și relua rolul din „Pirații din Caraibe”

de Mioara Tronaru,

După ce a fost „aruncat peste bord” în urma altercațiilor cu „iubitoarea” lui soție Amber Heard, se pare că Johnny Depp este curtat acum de producătorii de la Disney pentru a-și pune din nou bandana căpitanului Jack Sparrow în cel de-al șaselea film al francizei „Pirații din Caraibe”. Cel puțin așa au aflat cei de la New York Post.

Saga Johnny Depp – Amber Heard s-a finalizat pe 17 mai, când curtea i-a dat câștig de cauză actorului, obligând-o pe fosta soție să-i plătească daune morale în valoare de 15 milioane de dolari. Și ca să se dovedească încă o dată că dacă n-ai noroc în dragoste, ai noroc în bani, dolarii au început să-l caute pe fostul Jack Sparrow.

Johnny Depp, foto: Profimedia

După cum a aflat New York Post, se pare că Disney este gata să-și spele toate păcatele față de el oferindu-i un salariu mirobolant de 300 de milioane de dolari pentru a juca în cea de-a șasea parte a seriei de filme „Pirații din Caraibe”.

Ruptura dureroasă de Caraibe

Disney cam are de ce să-și pună cenușă în cap pentru că oficialii companiei au rupt contractul cu Johnny Depp, după cinci filme „Pirații din Caraibe”, la numai câteva zile după ce Amber Heard a publicat în Washington Post (în decembrie 2018) celebra sa mărturisire prin care explica lumii cum a fost ea supusă abuzului domestic.

Johnny Depp / foto Hepta

Anularea contractului a fost un moment dureros pentru actor, care a declarat în timpul procesului că s-a simțit rănit, mai ales că el era gata să continuie și să ducă la bun sfârșit povestea lui Jack Sparrow.

„Credeam că acest personaj are dreptul de a-și lua rămas bun de la fani. O franciză atât de mare trebuie să aibă un final pe măsură. Aveam intenția să joc mai departe până când va sosi vremea să mă despart de Jack Sparrow”, a declarat Johnny Depp.

Pot banii vindeca o inimă rănită?

Conform ultimelor zvonuri publicate de New York Post, toate dorințele lui Johnny Depp ar putea fi îndeplinite contra unei sume exorbitante. După o sursă rămasă anonimă, Disney e gata să scoată din buzunare peste 300 de milioane de dolari dacă actorul acceptă să joace în noul lungmetraj „Pirații din Caraibe” și într-un serial derivat care-ar avea în centru viața căpitanului Perlei Negre.

Deși au fost contactați de New York Post, nici reprezentanții Disney, nici cei ai lui Johnny Depp nu au vrut să comenteze.

Mai mult, la începutul lunii iunie, Jerry Bruckheimer, producătorul sagăi piraterești, declara că: „Nu se pune problema întoarcerii lui Johnny Depp deocamdată. Viitorul francizei este încă în discuții, nimic nu a fost hotărât”.

Dar dacă zvonul e adevărat, iar Depp ar pune mâna pe 300 de milioane de dolari, asta ar face din el cel mai bine plătit actor din toate timpurile. Numai drept comparație pentru „Pirații din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar”, actorul a câștigat un mizilic de 90 de milioane de dolari (în care e și salariul și drepturile conexe). Iar managerul său, Jack Whigham, a declarat în timpul procesului că i se oferise 22,5 milioane de dolari pentru „Pirații din Caraibe 6”.

Topul salariilor în lumea Hollywood-ului

Ca să ne dăm seama cam pe unde ne plasăm, putem consulta în Variety lista cu cei mai bine plătiți actori din 2021. Daniel Craig este pe primul loc, cu 100 de milioane de dolari, datorați filmului „La cuțite”, de Rian Johnson.

Pe locul al doilea se plasează Dwayne Johnson, cu 50 de milioane de dolari, încasați în urma producției Netflix „Red Notice”. Iar pe locul trei, îl găsim pe Will Smith care-a obținut pentru performanța sa din „Regele Richard: Crescând campioni” 40 de milioane de dolari, un premiu Oscar și un scandal care i-a pus pe butuci cariera.

Pentru a ne apropia cât de cât de suma astronomică de 300 de milioane de dolari, trebuie să coborâm în timp până în 2018, când George Clooney a recunoscut că a ajuns la frumușica sumă de 239 de milioane de dolari. Necazul e că în 2018, Clooney nu a făcut niciun film… Banii au venit din societatea sa de producție Smokehouse, din vânzările de tequila și din publicitatea pentru Nespresso.

foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton