Homepage  / Vedete / Vedete străine

Olivia Colman nu se odihnește! Actrița va juca în noul film al lui Sam Mendes, „Empire of Light”

Olivia Colman nu se odihnește! Actrița va juca în noul film al lui Sam Mendes, „Empire of Light”

de Redactia Tvmania

Olivia Colman (47 de ani), multipremiata interpretă a reginei Elisabeta a II-a din sezoanele trei și patru ale serialului „The Crown”, va juca în noul film al regizorului Sam Mendes, premiat cu un Oscar pentru filmul „American Beauty” (1999) și nominalizat în 2020 pentru regia filmului „1917”, informează deadline.com. 

 

Olivia Colman este în negocieri pentru a juca în „Empire of Light”, noul film al regizorului britanic Sam Mendes. Pelicula reprezintă întâia colaborare dintre actriță și regizor și este primul proiect al cineastului de la celebrul film de război „1917” încoace. Acesta a marcat o premieră prin imaginea sa filmată de operatorul Roger Deakins într-un aparent unic plan secvență de la începutul până la sfârșitul filmului, care i-a adus acestuia Oscarul în 2020. Tot el va semna și imaginea viitorului film „Empire of Light”. 

 

Scenariul filmului „Empire of Light”, o poveste de dragoste petrecută în jurul unui vechi cinematograf de pe coasta de sud a Angliei, în 1980, va fi semnat tot de Sam Mendes, care va fi și producător, împreună cu Pippa Harris. 

 

Filmul de război „1917”, lansat în 2019, i-a adus regizorului Sam Mendes zece nominalizări la Oscar (printre care cea pentru regie, cronici extrem de laudative și un mare succes de box-office, încasând 384 de milioane de dolari la nivel internațional. 

 

Olivia Colman a fost nelipsită de la marile premii din domeniul filmului și televiziunii în ultimii ani. După ce a primit premiul Oscar pentru rolul principal din „Favorita” (2018), regizat de Yorgos Lanthimos, actrița a fost nominalizată din nou, anul acesta, pentru rolul din „The Father” (2020), regizat de Florian Zeller. De asemenea, Olivia Colman a primit în ultimii ani trei Globuri de Aur (pentru „Managerul de noapte”, „Favorita” și „The Crown”) și încă două nominalizări la Globurile de Aur din acest an (pentru „The Crown” și „The Father”). 

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton