Homepage  / Vedete româneşti

Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz. Ce mesaj subtil i-a transmis

Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz. Ce mesaj subtil i-a transmis

de Cătălina Matei,

Cunoscută pentru poziția sa antivaccinuri și tot ce implică tratamentele oficiale folosite în cazul afecțiunilor oncologice, Olivia Steer a stârnit un nou val de comentarii aprinse în spațiul online cu o nouă postare.

Fosta vedetă de televiziune a scris pe o rețea de socializare că nu merge niciodată la medic, nu își face nici mamografie și nici test Babeș-Papanicolau.

„A venit din nou acea perioadă specială a anului, cînd iar nu îmi fac mamografie, nici test Papanicolau, nici nu port fundițe roz.  #de_14_ani #nici_mie_nu_mi_e_frica”, a scris Olivia Steer pe pagina ei de Facebook.

În replică, Dana Rogoz a postat și ea un mesaj subtil legat de poziția Oliviei Steer.

“A venit din nou acea perioadă specială a anului când iar merg la doctor, când îmi fac test Papanicolau şi consult al sânilor, când port roz şi când anunţ femeile cât de importantă e prevenţia. Sunt atât de multe femei în România care pierd lupta cu cancerul doar pentru că ajung prea târziu la medic. Vă rog din suflet, aveţi grijă de voi şi de femeile din viaţa voastră”, a scris Dana Rogoz.

De altfel, actrița a mai avut o poziție fermă împotriva declarațiilor Olivei Steer în urmă cu vreo doi ani, când soția lui Andi Moisescu a fost invitată la o dezbatere împreună cu medicul Mihai Craiu, în platoul emisiunii “Vorbește lumea”, de la Pro TV.

“Dar nu poate să nu mă întristeze faptul că un medic a ajuns în situația de a se justifica în fața unora cu păreri, dar fără studii. Trebuie să fie îngrozitor de frustrant. E ca și când un structurist îți spune clar că are risc seismic casa ta, iar tu îi spui că nu e adevărat, pentru că tu nu ai simțit mai nimic la ultimul cutremur, iar prietena ta cea mai bună s-a speriat îngrozitor în blocul ei nou. Plus că sigur structuristul e plătit de producătorii de ciment și de aia insistă să pui stâlpul ăla de rezistență…”, a scris Dana Rogoz în 2019, pe pagina sa de Facebook.

Olivia Steer, apostrofată și de un europarlamentar

Postarea Oliviei a fost, de asemenea, criticată tot în spațiul online și de către europarlamentarul USR-PLUS Ramona Strugariu. Aceasta a scris pe pagina sa de Facebook:

 „În fiecare an mor peste 2000 de femei în România din cauza cancerului de col uterin, iar peste 80% dintre cancerele la sân sunt descoperite foarte târziu, în stadii în care vindecarea nu mai e posibilă, ci doar o prelungire a supravieţuirii. Asta se întâmplă  tocmai pentru că nu avem un ecosistem medical bazat pe prevenţie, pentru că nu avem suficientă educaţie pentru sănătate, pentru că mai avem atât de multe de făcut aici, iar vocea fiecărui potenţial multiplicator de mesaj din spaţiul public ar trebui să ajute acest demers. Suntem pe locul întâi în Europa la mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin – iar pentru asta există vaccin. A venit acea vreme specială a anului în care aş vrea să îi spun Oliviei Steer că eu o consider o ameninţare pentru sănătatea publică şi că mă voi gândi foarte serios ce căi există, dacă există, pentru a putea fi oprită. Şi că ce face ea este o ofensă, pur şi simplu, la adresa victimelor acestor boli cumplite, pentru care o lume întreagă caută soluţii”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton