Homepage  / Netflix

„One Piece”, tot ce trebuie să știți despre serialul Netflix adaptat după cea mai de succes manga din toate timpurile

„One Piece”, tot ce trebuie să știți despre serialul Netflix adaptat după cea mai de succes manga din toate timpurile

de Mioara Tronaru,

Filmările pentru noul serial live-action „One Piece”, de la Netflix, s-au încheiat în luna august, iar producția este anunțată ca „în curând” pe platforma de streaming.

Ce este „One Piece”

În cazul în care nu știați, „One Piece” este una dintre cele mai iubite și cunoscute manga din toate timpurile. De la debutul din iulie 1997 în „Weekly Shōnen Jump”, au fost publicate peste 960 de capitole, strânse în 95 de volume, iar creatorul, japonezul Eiichiro Oda (47 de ani), scrie în continuare.

„One Piece” a devenit în tot acest timp cea mai bine vândută manga din toate timpurile, depășind alte titluri precum „Dragon Ball” sau „Naruto”, cu peste 462 de milioane de copii vândute în toată lumea.

Succesul s-a propagat și în celelalte medii, franciza îmbogățindu-se cu numeroase anime-uri, filme, jocuri video și tot felul de jucărioare. În prezent, „One Piece” este un nume sub care se află o afacere ce generează venituri de peste 21 de miliarde de dolari. În octombrie, One Piece Film Red, filmul cu cele mai mari încasări ale anului în cinematografele japoneze, va fi lansat și în România la cinema.

Care-i povestea din „One Piece”

Aventurile din „One Piece” au loc pe un Pământ alternativ, în mare parte acoperit de ape, într-o eră denumită „Epoca de Aur a Piraților”. Mările forfotesc de nave de pirați nemiloși, dar numai cei mai curajoși au îndrăzneala să pornească pe urmele legendarei comori cunoscute sub numele de „One Piece”, care a fost ascunsă de cel mai mare pirat al tuturor timpurilor, Gol D. Roger.

La ani de zile după moartea lui, un tânăr pe nume Monkey D. Luffy visează să-și facă propriul echipaj, să pună mâna pe „One Piece” și să se declare „Regele Piraților”.

Iar manga „One Piece” este povestea acestui personaj ambițios.

„One Piece”, în varianta live-action la Netflix

Serialul este produs de Tomorrow Studios, aflăm de pe What’s New on Netflix, aceeași companie care s-a ocupat și de live-action-ul după „Cowboy Bebop”. Tot ei au mai făcut și „Hanna”, pentru Prime Video, și „Snowpiercer”, pentru TNT.

Filmările pentru primul sezon din „One Piece”, care va număra 10 episoade, s-au încheiat în această vară. Pe postul de showrunner se află Steven Maeda, în a cărui carieră se regăsesc nume ca: „The X Files”, „Lost” sau „Lie to Me”. Printre regizori se află Marc Jobst, care-a mai lucrat la „Daredevil”, „The Punisher” și „The Witcher”.

Majoritatea filmărilor au avut loc la Cape Town Film Studios (unde au fost construite de la zero câteva nave de pirați), din februarie 2022 până în vara aceluiași an. Pentru Africa de Sud a fost un eveniment atât de important încât chiar președintele țării a dat un comunicat în care declara că „One Piece” este cea mai mare producție a Netflix care a fost făcută vreodată la Cape Town.

După cum povestește chiar Netflix:

Personajul principal din „One Piece”, Monkey D. Luffy, este interpretat de actorul mexican Iñaki Godoy (19 ani). Pentru Vanity Teen, acesta a declarat: „A interpreta un personaj precum Luffy este o mare onoare și știu că această experiență îmi va rămâne bine întipărită pentru totdeauna”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton