Homepage  / Seriale / Seriale coreene

Opulență, broderii și suspine în China imperială. Toate detaliile despre serialul „Yanxi, palatul suspinelor”, transmis de TVR 1

Opulență, broderii și suspine în China imperială. Toate detaliile despre serialul „Yanxi, palatul suspinelor”, transmis de TVR 1

de Redactia Tvmania

De miercuri, 9 octombrie, schimbăm palatele la TVR 1: pe locul lăsat liber în grilă de serialul coreean „Legendele palatului: Regele Geunchogo” / „King Geunchogo” (2010) va intra hit-ul chinezesc „Yanxi, palatul suspinelor” / „Story of Yanxi Palace” (2018).

 

Suntem în China imperială, chiar la curtea împăratului Quinlong (Yuan Nie), în primăvara anului 1741. Aici sosește tânăra, săracă și fără educație, Wei Yingluo (Jinyan Wu), care se angajează printre femeile care cos broderii la palat. Mintea fetei nu stă însă numai la cusut, ea a venit aici de fapt pentru a afla ce s-a întâmplat cu adevărat cu sora ei, care a murit în împrejurări tulburi în Oraşul Interzis. Are și un fir și începe prin a se apropia de împărăteasa Fuca (Lan Qin), una dintre consoartele împăratului, care o ia sub aripa ei și începe să o învețe eticheta de la Curte. Cam asta-i premisa de la care pornesc cele 70 de episoade, de câte o oră, ale serialului „Yanxi, palatul suspinelor”, care pare a fi o nouă variantă, în decoruri chinezești, a mai vechii „Cenușărese”.

 

O reconstituire fir cu fir

La scurtă vreme de la lansare, care a avut loc în iulie 2018, serialul a devenit un succes nu numai datorită poveștii, a interpretării actorilor și a personajului principal, ci și a reconstituirii la milimetru a detaliilor epocii. Decorurile sunt opulente și fabuloase, iar rochiile și aranjamentele din coafurile doamnelor de la palat sunt reconstituite după documentele de epocă, precum „Manuscript of Qing Dynasty History”, ne asigură China Daily. Portretul atât de perfect realizat al dinastiei Qing a crescut numărul de vizitatori al Palatului Imperial Chinezesc, acum muzeu național găzduit în Orașul Interzis din centrul Beijingului, scrie Global Times.

 

…și ceva controverse

Serialul a fost lansat online, pe iQiyi, pe 19 iulie 2018. Într-o singură zi, a strâns 530 de milioane de vizualizări, iar până în august devenise deja cea mai vizionată dramă chinezească din 2018 și cel mai căutat serial pe Google al anului, din toată lumea, scrie China Daily. A fost vândut în peste 70 de țări și în 39 de țări, e drept tot asiatice, a fost lider detașat de audiență. În schimb, nici la chinezi nimeni nu-i profet în țara lui: guvernul de la Beijing a luat atitudine împotriva serialului și l-a scos de pe televiziuni (a rămas totuși disponibil online). Într-un articol publicat în Beijing Daily, este înfierat „impactul negativ” al acestei producții care glorifică stilul de viață luxos și hedonistic și încurajează admirația față de viața imperială și împărat în detrimentul eroilor de astăzi, aflăm de pe BBC.

 

Încurcături politice

Faptul că politica nu se servește cu entertainmentul se vede și în gafa lui Yifei Liu (32 de ani). Vara asta, actrița care deține rolul principal în noua producție live-action „Mulan” de la Disney s-a apucat să susțină online poliția din Hong Kong, acuzată în toată lumea (mai puțin China) de represiune agresivă a demonstranților. Yifei a postat online: „Sunt alături de poliția din Hong Kong, puteți să mă bateți chiar acum. Ce rușine pentru Hong Kong”. Replica protestanților și a susținătorilor acestora a venit imediat: #BoycottMulan, invitând la boicotarea noului film, scrie Deadline.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton