Homepage  / Știri / Televiziune

Ora Pământului 2017. Sâmbătă, Discovery Channel își întrerupe programul timp de o oră

Ora Pământului 2017. Sâmbătă, Discovery Channel își întrerupe programul timp de o oră

de Redactia Tvmania

În acest weekend, pe 25 martie, Discovery Channel se alătură celei mai mari mișcări de mediu din istorie, Earth Hour (Ora Pământului), inițiată de World Wild Fund for Nature (WWF) și sărbătorită la nivel global în ultima sâmbătă din luna martie. În acest sens, postul a anunțat că programul va fi întrerupt timp de o oră.

Concret, sâmbăta aceasta, în intervalul 20:30-21:30, telespectatorii care se vor uita la Discovery vor vedea pe ecran un mesaj special, menit să îi încurajeze să stingă lumina.

În plus, înainte și după eveniment, vor fi difuzate două documentare care dezbat problema resurselor planetei Pământ și a impactului omului asupra biodiversității.

  • Seceta ucigașă – va fi difuzat între 18:30 – 20:30.

Realizatorii de documentare premiaţi cu Oscar, Rob Epstein, Jeffrey Friedman, Barbara Kopple, Alan şi Susan Raymond, alături de regizorul premiat la Sundance Jesse Moss semnează acest program care dezvăluie o realitate sumbră: în curând, e posibil ca 40 de milioane de americani să rămână fără apă suficientă.

Programul propune însă şi soluţii inovatoare pentru ca această resursă atât de preţioasă pentru generaţiile viitoare să fie conservată. Astfel, „Seceta ucigașă” aduce laolaltă cercetători cu experienţă, experţi în domeniul apelor, reprezentanţi ai Guvernului Federal al SUA, fermieri, dar şi oficiali aflaţi în prima linie a frontului în criza apei.

  • Racing Extinction – va fi difuzat între 21.30 – 23.30.

Regizorul Louie Psihoyos, alături de echipa care a realizat filmul premiat cu Oscar „The Cove” (Golful), adună un grup de artiști și activiști pentru protecția mediului într-o operațiune derulată sub acoperire, având ca obiectiv să dezvăluie lumea ascunsă a speciilor în pericol de dispariție și lupta pentru protejarea lor.

Străbătând tot globul pentru a se infiltra pe cele mai periculoase piețe negre și apelând la tehnologii performante pentru a urmări legătura dintre emisiile de carbon și dispariția anumitor specii, documentarul surprinde imagini uluitoare, care vor schimba cu adevărat modul în care privim lumea.

Citește și:

Discovery aduce un nou show despre viaţa în sălbăticie. Când începe „Roata supraviețuirii”

Discovery va difuza documentarul-eveniment „Armata cimpanzeilor”

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton